В България няма опасни морски плажове – Морски туризъм – TouristMedia.infoВ България няма опасни морски плажове – Морски…

4
Добави коментар
yApple

Няма рискови плажове и зони за къпане по отношение на чистота на морската вода. Това каза зам.-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в Поморие на изнесено заседание на Комисията по околна среда и водите към Народното събрание.

„Нямаме основание за притеснение, защото независимо, че в някои от зоните не изпълняваме най-високите стандарти, ние изпълняваме препоръчителните стандарти и в този смисъл водите са безопасни за здравето и живота на плажуващите“, коментира още Василева. Такива зони са Златни пясъци, Равда, Слънчев бряг, Елените и Царево. До дни ще започне разширяването на пречиствателната станция в Равда.

Поморие е една от малкото морски общини, която има собствена пречиствателна станция. Разработен е и нов проект за водния цикъл на града, който до края на 2014 г. трябва да бъде реализиран. Освен модернизация  и разширяване на пречиствателната станция, проектът включва изграждане на цялостна линейна мрежа на територията на Поморие, както и  дълбоководно заустване в Черно море за отвеждане на пречистените води. Проектът е на стойност 90 млн. лв и е във финална фаза на оценка.