Как да си направим коледен венец – Edna.bg

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Снимка:
kiflieslevendula.blogspot.com

За всички, които вече са в разгара на празничната треска и предпочитат собственоръчно да сътворят прекрасна коледна украса за дома, предлагаме Edna чудесна идея, която едновременно е лесна и ефектна.

На нея попаднахме в унгарски блог, посветен изцяло на коледните изобретения – kiflieslevendula.blogspot.com. (в превод “Кифлички и лавандула”)

Но нека не губим време, а разберем бързо как да си направим оригинален венец от снежни шишарки.

Снимка: kiflieslevendula.blogspot.com

За целта ще са ви необходими стиропорен ринг, шишарки, лепило за дърво и акрилен бял спрей.

Желателно е шишарките да са с по-малък размер, за да се подреждат по-лесно около ринга.

Подобен ринг бихте могли да си намерите в магазин, в който се продават домашни потреби, коледни играчки или аксесоари за дома и бита. Такива се продават изгодно и в интернет сайтове за онлайн пазаруване.

Започнете да редите шишарките около ринга внимателно като следвате една и съща посока. Фиксирайте всяка шишарка с лепило и когато се уверите, че тя е добре залепнала за стиропора, преминете към залепването на следващата.

“Обвийте”целия ринг с шишарки, така че да не остава непокрит участък.

След като венецът е готов, може да го напръскате с акрилен спрей, който имитира снежинки, нежно паднали върху шишарките.

Снимка: kiflieslevendula.blogspot.com

Снимка: kiflieslevendula.blogspot.com

Също така, при повече въображение, бихте могли да поръсите и цветен брокат, който ще направи вашия коледен венец още по-бляскав.

Снимка: kiflieslevendula.blogspot.com

За завършен вид сложете червена панделка.

Нея може да направите от продълговато парче плат или от целофан и да я декорирате със съвсем семпли бели орнаменти за още повече коледен дух.

Ето че красивият венец е готов и може да бъде поставен на входната врата или на ключово място в дома, за да придава уют и да привлича коледни вълшебства.

С подобна украса ще разтопите всяко сърце.

Разгледайте и се вдъхновете с още творчески идеи в специалния коледен кът на Edna.bg.