Link Building – Линк Билдинг Услуги

2
Добави коментар

Link Building – Линк Билдинг Услуги

Изграждането на мрежа от връзки (линкове) на един сайт или т.нар. линк билдинг е много важен процес от SEO оптимизацията, който показва на алгоритмите на търсачките, че съдържанието на сайта е информативно, щом друг сайт насочва връзка към него. Или най-просто казано, за Google и останалите браузъри линкът представлява вот на доверие.

Когато става въпрос за Link Building, винаги трябва да се помни, че основната функция на линка е да бъде релевантен и да дава най-точен резултат. Търсачките смятат, че щом други сайтове имат изградени релевантни линкове към Вашия сайт, то със сигурност Вие имате нещо, което си заслужава да се види.

Не всичко обаче се гради на доверие.

Последните SEO проучвания показват, че когато класират входящите линкове към Вашия сайт, уеб браузърите взимат под внимание не само техния брой, но и някои особено важни фактора, а именно:

Репутацията на сайтовете, от където идва линкът;Темата или съдържанието на текстовете, към които са добавени линковете;Anchor текстовете – думите, в които са вградени линковете, насочващи към Вашия сайт.

След като Вашият сайт бъде намерен от търсачките, всяка една страница от него се класира според сложен набор от критерии, известни като „алгоритми“. Данните се събират и оценяват, за да може сайтът да получи рейтинг (Page Rank). По този начин търсачките определят кои сайтове да представят на по-предни позиции и кои – не.

Качество и релевантност на линковете

Да вземем например два уеб сайта, които имат сходна структура и съдържание. Този от тях, който има по-добри връзки, ще бъде на по-предна позиция от този, който има по-голям брой връзки. Това е така, защото уеб браузърите следят за качеството на линковете, а не за техния брой. Освен това, по този начин се ограничава предишната практика на уеб мастърите, с която манипулираха резултатите на търсачките.

Линк билдинг от WebniMe

Нашите дейности по изграждането на линк билдинг се провеждат като част от цялостна SEO оптимизация или като част от по-персонализиран SEO пакет. Ето какви предложения имаме за индивидуален линк билдинг:

Индивидуален SEO Линк билдинг

В услугата влиза ръчно добавяне на 20 или 60 входящи връзки към Вашия уеб сайт в зависимост от това кой пакет ще изберете. Линковете се създават в сайтове с висок Page Rank и страници, които имат релевантно съдържание на Вашия сайт. При изграждането на някои от тях ще бъде нужен валиден e-mail, който ние сами създаваме и за който по-късно ще получите достъп, ако желаете, разбира се. За отделните линк билдинг пакети имаме отделни срокове за реализация, които са посочени в тях. Важно! Не приемаме сайтове за възрастни и други подобни, както и MLM схеми.

След приключване на изграждането ще Ви предоставим пълен писмен отчет за това кога и къде са добавени връзките към Вашия сайт. За повече информация можете да се свържете с нас на посочените форми за контакт в сайта.

Пакети

Обикновен пакет

Супер пакет

През годините сме изградили добри взаимоотношения с много уеб админстратори и уеб сайтове, специализирани в различни области. Въз основа на тези отношения разполагаме с широка база данни от релевантни бизнес ниши, които използваме, за да свързваме клиентите си помежду си и така да им предоставим наистина качествена линк билдинг мрежа.

След обстойно проучване на Вашия сайт и анализ на референтните сайтове ние създаваме силни входящи връзки, заедно с всички допълнителни атрибути, нужни на търсачките, за да ги индексират – релевантно заглавие, мета тагове, мета описание, anchor текст, а в някои случаи дори съдържание на чужд език и банер.

Бързата работа – срам за майстора.

Създаването на линк билдинг изисква време и търпение. Твърде многото връзки и твърде бързото им добавяне може да доведе до игнориране от страна на търсачките и дори до санкциониране на сайта. Това води до загуба на позиции или дори по-лошо – пълно заличаване от техния индекс. Линк билдинг в никакъв случай не е „бърза оптимизация“ и всеки, който Ви обещава, че за един месец ще стигнете първа страница на Google, чрез добавянето на 10 000 връзки за 100.00лв, Ви подвежда. Да, краткосрочни резултати могат да бъдат постигнати чрез определени BlackHat Link Building техники и ние сме виждали много такива случаи, но определено не си заслужава да поемате такъв риск. Търсачките наемат някои от най-умните софтуерни инженери на планетата, които са светлинни години напред от обикновените всезнайковци, които искат бързо и лесно да спечелят 100.00лв.

Измислено е така, за да бъде трудно!

Не забравяйте, че търсачките искат изграждането на линк билдинг да бъде трудно, тъй като това е много важна част от тяхната оценка за качеството на Вашия сайт. Лесно регистрираният линк няма никаква тежест спрямо честно придобитият от чужд сайт с релевантно съдържание линк. Изграждането на връзки трябва да става постепенно и умерено. Така тяхната тежест ще се запази най-дълго.