Цените на жилищата в САЩ се понижиха с 0.1%

16
Добави коментар
Vel4eva
Vel4eva

Вторник, 25 Февруари 2014 16:03
Цените на жилищата в САЩ са отбелязали спад надолу с 0.1% през декември, понижение за втори пореден месец, с 11 от 20-те проследени града публикуващи спад, според данните, излезли във вторник. След сезонните корекции, цените на жилищата през декември са нараснали с 0.8%, леко надолу от 0.9% през ноември, според композитния индекс за 20 града на S&P/ Case-Shiller.
„Ръстовете се забавят от месец до месец и най-силната част от възстановяването на стойността на жилищата може би е свършила“, каза Дейвид Блицър, председател на комисията към S&P Dow Jones Indices. „Сезонно изгладените данни показват също известна мекота и загуба на инерция.“
На годишна база цените на жилищата са нараснали с 13.4% през декември, най-бързият растеж за календарна година от 2005 г. насам, подкрепени от ниската инвентаризация на жилищата, обявени за продажба. Анализаторите очакваха печалба от 13.3%.
Включително декември цените са останали с около 20% под пика от 2006 г., въпреки че някои градове като Далас и Денвър, наскоро публикуваха пресни рекордни нива.
 
Стани наш фен във Facebook