Георги Петков с нов договор за рекорд – SportVox

1
145
Добави коментар
sheri
sheri

Ръководството на Славия реши да предложи нов договор на вратаря Георги Петков.

Настоящият контракт на бившия национал изтича през юни, но от „Овча купел“ искат 42-годишният пазарджиклия да остане на терена и през следващата кампания.

Ако всичко с Петков е наред и той завърши сезон 2018/19, то тогава вратарят ще подобри рекорда на Йордан Филипов за най-възрастен играч в цялата история на „А“ група. Легендата на ЦСКА има мач за Черно море на 42 години и 161 дни, а е любопитно, че в момента Петков е на 42 години и 50 дни.

Георги Петков дойде в Славия през далечната 1996 г. от ФК Банкя. Иначе логично е юноша на Хебър (Пазарджик). Той игра на „Овча купел“ от 1996 до 2001 г., след което премина в Левски. Петков се върна при „белите“ през 2012 г., като до момента не е титуляр, но играе в по-завързаните мачове.

През този сезон има 7 двубоя в Първа лига и един за Купата на България – реванша с Ботев (Пд). Със сигурност Петков ще пази и на финала на 9 май срещу Левски, тъй като Антонис Стерякис има контузия, а освен това вече е продаден на Олимпиакос. Третият страж Емануеле Джерия също е аут до края на сезона поради травма.