СТИВЪН СЕГАЛ: „АЗ СЪМ РУСНАК“

1
273
Добави коментар
stami
stami

Американският актьор, кинопродуцент и майстор на бойни изкуства Стивън Сегал стартира в Русия шоу за единоборства „ЖАРА Figh“. В подробно интервю за изданието trud.ru, кинозведата разказа за своите планове, жизнена философия и приятелството си с президента на Русия.

Предлагаме ви превод на част от публикацията: 

Снимка: Промоутърска компания „ЖАРА Figh“

Супергероят, познат на кинозрителите в цял свят пристигна в Москва, за да контролира лично подготовката за първия мащабен шоу проект, грандиозното представяне на който се състоя на 30 май във Vegas City Hall.

– Саморазвитето, киното и единоборствата – това е моят живот, главните цели, кото съм си поставил. Да се пробвам в качеството на популяризатор на спортно събитие беше моя отдавнашна мечта и именно в Русия тя се сбъдна. На мен ми провървя да имам за приятели креативни и неравнодушни хора. А да дам живот на идеята ми помогна Емин Агаларов. Ние заедно започнахме да се занимаваме с организирането на шоуто за различни видове бойци в различни видове единоборства без да се ограничаваме в отделни дисциплини. „ЖАРА Figh Show“ е серия от зрелищни съревнования в няколко вида бойни изкуства. На 30 май ние ще представим на всички любители на професионалнте единоборства безпрецединтно шоу с участието на световни звезди в кикбокса. Уверен съм, че то ще достигне конкурентно ниво на най-зрелищните формати в света.

– Вие прекарвете много време в Русия. Кажете, Стивън, кой е най-нелепия слух или изявление за нашата страна, който сте чул?

– Ще Ви отговоря така: почти 100% от това, което чува днес Америкя за Русия е неистина или нелепост.Тъжно е, че американците не знаят това, което реално се случва в света и в таз страна, която точно не е раг на Съединените щати. Понякога ми се струва, че хората съвсем са се отучили да отличават истината от лъжата. А не ми се иска да приведа примери. Защо да увеличавам неразбирането?

– А Вие кои места обикнахте в Москва?

Това е прекрасен град, един от красивите на земята, особено зимата, на Нова година. Много ми е трудно да някои особени места: тук има толкова прекрасн локации, музеи, ресторанти. Но ако трябва да дам конкретен отговор, то, боя се, той няма да ви се стори оригинален – моето любимо място е Кремъл, Червения площад – историческия и културен център на страната, сърцето на Русия.

– Къде живеете, когато пристигате? Не сте ли обзавел вече жилище?

– Основно аз отсядам в хотел, в самия център. Жилище все още не съм обзавел, но има такива планове. При се, че често пребивавам в Русия, не планирам да живея тук постоянно. на мен ми харесва да пътешествам, аз съм гражданин на света. Към това – аз продължаам да се снимами да ръкоодя бизнес в други страни. Днес тук, утре – там – точно такъв живот ми е по сърце. Въпреки, че, мога да потвърдя, че плановете и проектите ми, свързани с Русия са най-много.

– А какви са Вашите отношения с „великия и могъщ“ – с руския език?

– Аз зная вече дастатъчно много руски думи и фрази, но за сега ввсе още изпитвам трудности, свързани с съставянето на предложения. Уча езика постоянно и при всяко свое пътуване обезателно го осъвършенствам. Вярвам, че ще дойде време – и ще заговоря. Въпреки, че и днес с руския ние отлично се разбираме един друг.

– Имате ли още планове, кото искате да реализирате в нашата страна?

– Ако искате да се посмеят на вашите планове – споделете ги. Има такива, които ного ми харесват, има и наистина удивителни.Ние с моя приятел Емин Агаларов планираме да разиваме и музикални проекти, ние вече имаме съвместен трек. С Никита Михалков ние не веднъж сме обсъждали съвместни замисли в областта на киното . Той е готов да влезе в ролята на продуцент. Мисля даже, че ние с Маестро Михалков ще създадем руско – американска кинокомпания. Има и мечта за отваряне на ресторант, вече постъпиха интересни предложения.

– Вие почитател ли сте на руската кухня?

– Аз съм дал 552 965 интервюта и във всяко трябва да отговарям на този въпрос. Ето какво ще Ви кажа: аз съм руснак. Моят баща също е възпитан в Русия – руски човек. Моите баба и дядо говореха руски език. Аз съм израснал с руска храна, за мен това не е нещо ново и екзотично. Има множество известни ви блюда, които аз съм опитвал и обичам. А още и на мен много ми харесва, че в Русия хармонично се смесват и съществуват традициите на различни народи.Аз симпатизирам на източния привкус на руската кухня и ако открия ресторант, то в него биха продаали блюда и от грузинската, и узбекската, и от много други още национални кухни.

Напомняме, че през 2016 г. известният американския актьор получи руско гражданство. Той постоянно пътува из РФ със своите майсторски класое по бойни изкуства. В началото на май тази година Стивън Сегал бе почетен гост на главния Парад на пабедата на 9 май в руската столица.