Какъв тип жена си според цвета на лака ти за нокти – Edna.bg

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Снимка:
Thinkstock

Коя ли жена няма поне едно шишенце с лак за нокти в дома си. А колко много са тези, за които добрият маникюр е важен също толкова, колкото и това да си решат редовно косата?

Цветът лак за нокти, който предпочитаме, както и всички останали неща, изграждащи стила ни, говорят много за това какви сме като характер.

Ето и тълкованията според любимия ни цвят лак за нокти.

Почитателките на леки бежови и телесни нюанси са олицетворение на Шарлот от „Секса и града“ – добри, порядъчни момичета, мечтаещи за стабилно семейство, здрави деца и перфектна коса. Това не са купонджийки, нито пък вятърничави девойки, а амбициозни, прилежни дори образцови млади дами.

Червеното – от тъмно бордо до доматени оттенъци, е запазено за страстните дами. Те пушат не толкова, защото имат никотинов глад, а защото им харесва как изглеждат, държейки цигара в дългите си пръсти с огнен маникюр.

По същата причина искат да получават и вниманието на всички мъже – не защото им трябва, а да знаят, че го имат. Тези дами са и доста суетни и искат винаги да изглеждат по възможно най-добрия и сексапилен начин.

Синьото и зеленото са запазени за смелите и авантюристично настроени жени. Често те са почитателки на ретро музиката и винтидж стила като цяло. Държат на външния си вид, но не биха жертвали удобството в името на сексапила (както пък биха направили любителките на карминените цветове).

Розовото, както всички се досещат, е за носителките на романтична душа. Те желаят мир за целия свят, вечери на свещи, пеперуди в корема и оживяване на всички приказни създания. Те са нежни, мили и добри, но имат и доза дяволитост в себе си и капка страст, което ги прави истински феи – прекрасни и палави.

Черните и прекалено тъмни нюанси са запазени за фаталните жени. Те могат да бъдат объркани с „червените“ дами, но имат по-остър език и тежък характер. Привличат противоположния пол именно с това, че леко плашат със своята увереност, самостоятелност, сексапил и сила, която излъчват.

С нокти целите в брокат са ексцентричните дами, които имат нужда постоянно да се променят, за да се чувстват добре в кожата си. Те са хиперактивни, шумни както в радостта и тъгата, така и в яда си.

Те често преминават и през всички останали цветове от палитрата с лакове, защото искат да пробват от всичко, а и за да влязат в роля и да играят с друг характер за ден-два на сцената на живота си.

Всички картинки, печати, рисунки камъчета и т.н., с които ноктите могат да бъдат украсени, дават ясен сигнал, че детето още не си е тръгнало от жената, а закачливо накланя стила ѝ към веселата страна на детския свят.

Нокти без лак или само с безцветен такъв говорят за строга, здраво стъпила на земята жена, която няма време за глупости (поне в нейната глава маникюрът е нещо такова).

Нейната философия е, че няма значение какво иска тя, а какво може да ѝ даде животът и как точно да си го вземе. Такава жена не се плаши от работа, включително и тежък физически труд, харесва нещата да са по-прости, но кристално ясни. Намерила е пътя си и върви смело по него.