Онлайн каталог за мебели и обзавеждане. Офис мебели и мебелни решения за дома, интериорни и екстериорни решения, презентации…

7
Добави коментар
eliana777
eliana777

 

Кинотеатър в дома е доста скъпа екст ра, но въпреки разходите и изпълнението, което изисква исталиране на специфично оборудване, популярността на домашните кинотеатри расте с все по-големи темпове.

Домашният кинотеатър – това е професионално планирано помещение, в което се разполага огромен екран, тонколони и проектори с висока резолюция. Проекторите са устройства, притежаващи възможността да визуализират мултимедийното съдържания върху проекционен екран, много по-голям от екрана на настолните LCD монитори или плазмени дисплеи. . От качеството на техниката и правилното й монтиране зависи и пълнотата на преживяванията ви, докато сте част от домашното си кино. Така например качественият видеопроектор създава изображения с висок контраст, дълбоки тонове и естествен цвят. Изображението в домашния театър е обемно и кара публиката да се чувства близко до героите във филма, да се почувства част от действието.

Но за да изберете най-добрите компоненти и да инсталирате правилно система, се изискват специални знания. По-добре е да се обърнете към специалисти, още повече, че сега има фирми, които са специализирани в инсталирането на такива системи.

С цел да се осигури оптимално качество на звука и видеото, домашно кино трябва да бъде разположено в отделна стая, която е добре да има формата на правоъгълник и да е с минимален брой прозорци. Непрозрачните завеси са задължителни. Още по-добре е, ако стаята за домашно кино е избрана още в етапа на проектирането на апартамент или къща. След което може да помислите и за акустична система.

Размерът на стаята се определя от избора на техниката. Ако нямате желание и възможности да създадете кинотеатър с голям екран и проектор, можете да ги заместите с плазмен телевизор с повече инчове.

Мебелите в домашните кинотеатри могат да бъдат различни по стил и форми, но задължително трябва да са меки и удобни. Да стават не само за седене, но и за лежане. Можете да декорирате с меки възглавнички, различни по големина. Завесите и тежките драперии също трябва да са част от киносалона. 

В стаята също е добре да има ниски масички с рафтове за дисковете и евентуално краката на столове да са колела, така че да могат да бъдат премествани с лекота.

Относно светлината най-добре е, ако стаята има по-малко осветителни тела, инсталирани на различни нива и в различни зони на помещението. 

Що се отнася до това, ако искате да придадете на киносалона си историческия интериор, предпочетете викториански стил или рококо. Тук обаче ще трябва помещението да е доста просторно, за да можете да вградите колони, например, които да украсите със завеси.

Екранът или плазменият телевизор може да бъде поставен в специално изградени в стената шкафове с врати.

Всичко до тук, разбира се, може да бъде променено под влиянието на други дизайнерски решения.

 

< Предишна

 

Следваща >