Кошмари в кухнята – Сезон 2 – Епизод 5

1
Добави коментар
stan4o12
stan4o12

Шеф Манчев и екипът на предаването продължават своята обиколка в цялата страна. Ако сте собственик на ресторант, можете да се запишете за участие на [email protected] или на телефон 0878 73 20 12.

Вторият сезон на най-успешното предаване за кулинарна култура и мениджмънт Кошмари в кухнята се завърна триумфално в ефира на Нова, затвърждавайки лидерската позиция на медията.

Шеф Иван Манчев е главното действащо лице и във втория сезон на най-рейтинговото риалити Кошмари в кухнята, което стартира на 05.03.2015г. в 21.00 ч. по Нова телевизия. В продължение на десет епизода зрителите ще видят невероятни истории, които шеф Манчев открива в ресторанти в цялата страна.

„Изключително доволен съм от това, което правим, защото ресторантьорският бизнес е сред основните бизнеси на туризма в България и добре се развива”, разказа в „На кафе” шеф Манчев седмица преди старта на световноизвестното шоу в ефира на Нова. Той изправя собствениците им пред суровия избор да променят себе си или да затворят вратите на ресторанта си завинаги.

„За мен е важно, когато влизам в една кухня или в един ресторант, да го видя неорганизиран и след това да променим изцяло мисленето, виждането, концепцията. Много съм зареден с това да се променят нещата – като погледнеш отстрани собствениците, те си мислят, че правят добре нещата; а аз ги виждам отстрани, което те не могат да направят”, обясни Иван Манчев. Той открои три основни проблема – организацията, хигиената и човешките проблеми.

По данни на независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen Admosphere, сблъсъкът на шеф Манчев с проблемите в пернишки ресторант е гледан от 30.9% от всички зрители в активна възраст (18-49 години), които са били пред телевизионния екран по това време (20:58-21:56). Втората в класацията телевизия отчита дял от аудиторията от 26.9%, в същия часови интервал. „Кошмари в кухнята” отчита най-висок резултат и сред младата аудитория (18-34 години) – 30.4% от гледалите по това време са го предпочели, докато следващата телевизия събира около 26%.

През изминалата вечер за първи път „Кошмари в кухнята” по Нова и MasterChef по bTV се изправиха в пряка конкуренция за зрители в един и същ часови интервал (21:30-21:56). Резултатите показват категорично надмощие за предаването на Нова – 44% повече зрители в активна възраст са гледали „Кошмари в кухнята”. Нова е привлякла 33.6% от гледащите телевизия в посочения интервал, докато с кулинарното предаване по bTV са останали 23.3%.

Създател на телевизионния формат Кошмари в кухнята (Kitchen’s Nightmares) е световноизвестният шеф Гордън Рамзи, който превръща живота на английски и американски ресторанти в истински кошмар, за да ги издърпа от дъното на тоталния провал и да ги облече в 5-звездна слава. „Кошмари в кухнята” стартира във Великобритания през 2004 г. по Channel 4. Печели сърцата на зрителите и взима награда ЕМИ за дебют. Оттогава риалити шоуто обикаля цял свят – Франция, Италия, Испания, САЩ, Украйна, Швейцария, Германия, Полша и Финландия. Първият епизод в САЩ е гледан от 5,7 милиона зрители.