Как да свалим излишните килограми, съобразявайки се със зодията си? [част трета] | Teenproblem.net

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Стрелец

 

Те са изключително активни, бързо изразходват енергията си, но и бързо я възстановяват. Много са жилави, издръжливи и оценяват високо вкусната храна, като я предпочитат пикантна. Целеустремени, забързани, вечно заети, те разбират, че нещо не е наред със здравето им едва, когато усетят силна болка в някоя част от тялото си и процесите са станали почти необратими. Не трупат килограми бързо, но пък и за отслабването след това им трябва доста време. В комбинация с активни физически занимания могат да съкратят времето на отслабването двойно.

 

Витамините, без които не могат, са: С, Е

 

Полезни билки и подправки – майоран, градински чай, слез, дива чубрица, каперси.

 

Препоръчителни продукти: домати, портокали, кайсии, нетлъсти видове риба, черен дроб (телешки, гъши), вишни, череши, листни зеленчуци.

 

Най-подходящ „разтоварващ” ден – четвъртък.

 

Козирог

 

При тях уязвимо място са ставите. Освен това са склонни да прекаляват както с храна, така и с алкохол и след това да се самообвиняват за „злата си съдба”. Принципно им е трудно да спазват какъвто и да било хранителен режим. Ще е голямо постижение, ако ограничат количеството храна през седмицата за сметка на почивните дни, когато биха могли малко да се „поразпуснат”. За да са слаби просто не трябва да напълняват. Мисълта, че не изглеждат добре им действа мъчително.

 

Витамините, без които не могат, са: А, С, Е

 

Полезни билки и подправки – лопен, магданоз, коприва, овесени стръкове, листа от малина, шипки, къдрав лапад.

 

Препоръчителни продукти: моркови, зеле, краставици, аспержи, дюли, сушени сливи, стафиди, листни зеленчуци, маслини, соленоводни риби, пълнозърнести храни.

 

Най-подходящ „разтоварващ” ден – понеделник.

 

Водолей

 

Здравословните им проблеми обикновено са свързани с отделителната система, задържане на течности в организма и отичане на ставите. Водолеите не бива да прекаляват с физическите натоварвания, но и не бива да покачват килограмите. При тях това предизвиква интензивно потене и като краен резултат – простудни заболявания. След напълняване ще се наложи да са доста упорити, за да намалят теглото си без да си навредят и след това да запазят постигнатия резултат колкото е възможно по-дълго.

 

Витамините, без които не могат, са: С, Е

 

Полезни билки и подправки – черен оман, сминдух, хмел, хвощ, келп, мента, лопен, овесени стръкове, борови иглички.

 

Препоръчителни продукти: варива, печива от черни и пълнозърнести брашна, всякакви видове риба и морски продукти, червени чушки, тиква, варена пшеница, булгур, елда, чай, черно френско грозде (касис); кайсии, череши, грейпфрут.

 

Най-подходящ „разтоварващ” ден – събота.

 

Риби

 

Най-големият им проблем е, че са разсеяни и не внимават къде стъпват. Може би сте чули да казват за тях, че се спъват в „собствените си крака”. И е вярно. А в добавка нямат навика да реагират незабавно и да се погрижат за здравето си. Изчакват, въобразявайки си че ще им се размине. Показанията на кантара не ги вълнуват много. Решат ли да отслабват, постигат каквото са намислили със завидна упоритост.

 

Витамините, без които не могат, са: Е, D, С

 

Полезни билки и подправки – девисил, пореч (лечебна краставица), водорасли, лайка, шипка, червен бряст.

 

Препоръчителни продукти: крехки меса, орехи, ягоди, соя, грозде, сладка царевица, малини, сладък пъпеш, авокадо, кокосов орех, пълнозърнест (пшеничен) хляб, броколи, кафяв ориз, картофи, домати.

 

Най-подходящ „разтоварващ” ден – четвъртък.

Тийнейджърският хороскоп е изготвен от Петя Георгиева