Жената за Atelier Versace – Моден блог, онлайн магазин за дамска мода Arogans.com

1
Добави коментар
ele0nora
ele0nora

Неконтролируемият еротичен заряд във всичко е изразът на Atelier Versace. Акцентът на новата колекция за висшата мода на Atelier Versace? Контурите на женското тяло – съблазнителни и провокативни. Триумф на тялото и завръщане към чувствеността на мисията на Донатела Версаче в Haute Couture за лятото на 2015. Достатъчно е да погледнете роклите с впечатляващи блестящи бродерии и прилепналия смокинг, оставящ много малко на въображението. Силуетите обаче са перфектни във всякоотношение, независимо дали се отнася за прозрачен гащеризон с голи рамене или за съблазнителна полупрозрачна рокля.

Успехът на италианската къща Versace се основава на три стълба – лукс, сексуалност, обаяние и им оставя вярна през годините. Новото в колекцията Atelier Versacе е, че пайетите са заменени с трептящи леки материи, с огромни зашеметяващи разрези. Основният източник на вдъхновение за тази колекция е андрогенният стил на известната американската певица Грейс Джоунс. Донатела Версаче успя да обедини двуполовостта на звездата от ямайски произход с женственост и да подчертае сексуалността на марката Versace. „Тя остави отпечатък в историята като силна, властна жена, могъществена богиня. Исках да пресъздада този образ.“ – сподели Донатела.

И ако висшата мода е синоним за рязане и променяне, Atelier Versace прави точно това и го прави по правилния начин. Шивашкия геният е основан на анатомични и добре изучени правила, с които си служи за създаване на асиметрични деколтета, бродерии и за да усъвършенства всяка извивка, да пресътвори силуета. Донатела предлага изискани силуети и използва кожа от лисица и норка, изобилие от сребро и злато, но най-важното са несъвместимите тъкани. Много дълбоки разрези, асиметрични деколтета, кристали Сваровски, пайети костюми и панталони, меки рокли с разкроени поли или пък модели, прилепнали към кожата. Всичко това е част от последната колекцията на Atelier Versace, но най-итригуващото все още предстои – моделите от тюл, деликатна коприна, кожа и дантела, които интригуват и очароват. Цветната палитра варира само от класическото черно и бяло до страстното червено и интензивното, елегантно кралско синьо. Що се отнася до аксесоарите, открояват се сандали с метален ток, малките чантички и коланите с макси катарама.

Versus Versace за сезона пролет-лято 2015 и официалните рокли на марката

Новата колекция Versus Versace пролет-лято 2015 е дело на дизайнера с италиано-белгийски произход Антъни Вакарело – творческият директор на младежката линия на световноизвестната модна къща. Колекцията включва дълги драпирани рокли, изрязани осмоъгълни форми, главозамайващи деколтета и цепки, кожени поли, украсени с метални орнаменти. Въпреки че детайлите са златисти, основните цветове са чисто черно и чисто бяло, които се срещат и комбинирани. Къси рокли с асиметрични кройки, сака и ризи с широки деколтета от една страна, напречни линии от друга, съдействат за създаването на перфектен силует.

Централна роля заема кожата, която е използвана по завладяващ начин – смесица от мека кожа, сексуална и непокорена, с вложки, декорации и златни копчета. Сами разбирате, че Versus Versace предлага истинска експлозия от чувственост и трансгресивност – рдна оригинална и прекалено секси колекция, която представя жената очарователна, елегантна, чувствена и самоуверена. По думите на Донатела, целта на създадените модели е да изненадат, да привлекат вниманието, да съблазнят. И със своето творчество дизайнерът на линията, Антъни Вакарело, очарова и хипнотизира почититателите на марката, създавайки една прекалено секси пролетна колекция. Очевидно новото „цифрово поколение“ не може да остане безразлично към неговият рок стил, типичен за Versus Versace.