През пролетта, когато птичките и пчеличките… – Edna.bg

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Снимка:
Thinkstock

Най-после, след априлски сняг и студ, дойде и пролетта, точно за Великден.

И в първите работни дни след празниците повсеместно се наблюдава един феномен – колегите са станали по-симпатични.

Както и пътуващите с вас в автобуса. Дори половинката ви, с която делите легло от 10 години, изглежда някак по-привлекателен.

Не е изненадващо. Пролет е и желанието за размножаване сполетява не само птичките и пчеличките.

Заради хубавото време се вижда все повече плът, но това е само една от много причини за повишаване на либидото, обясняват психолозите.

Светлината на слънцето се променя, става по-жълта и това придава един много по-хубав вид на лицето.

Лекият загар, който всички придобиваме още в първите дни, които прекарваме на открито, прикриват малките несъвършенства и всички изглеждаме една идея по-идеални, отколкото всъщност сме.

Пак заради слънчевата светлина настроението се повишава и малките недостатъци на колегите и споменатия по-горе съпруг минават някак си по-незабележимо.

От чисто физиологична гледна точка, мъжете са най-способни да оплодят точно през пролетта, заради подходящата температура. През лятото качеството на сперматозоидите спада заради горещините. 

Това обяснява и пикът на раждания в края на зимата – това са всички бебета, заченати през пролетта на предишната година.

През пролетта мъжете все още не са презадоволени от гледките на женска плът и всяка (уж) случайно подаваща се женска гръд ги кара направо да избухват.

През лятото мъжкото либидо всъщност спада, защото навсякъде има почти голи жени, а както е известно, мъжете обичат да им е интересно.

Така че, сега му е времето – на любовта, на експериментите, на срещите, на позабравените страсти, на правенето на бебета и на насладата от живота.