Паркет и паркетни услуги.Масивен и екзотичен паркет.За повече топлина и уют във вашият дом.

9
Добави коментар
ar0m1x
ar0m1x

Стъпвайте по трислоен паркет у дома
Когато дойде време за ремонт вкъщи, изискванията за качество и оптималност на услугите са много високи. Това важи с пълна сила и при избора на подова настилка. Паркетът винаги е бил сред най-желаните настилки, тъй като носи усещането за уют и стил в дома ви. Затова неговият избор трябва да бъде добре обмислен.
Паркетът бива два вида: естествен и ламиниран. Естественият се предпочита за вкъщи, а ламинираният често се поръчва за офиса. Естественият паркет от своя страна се произвежда основно от дъб , бук и др.Буковият вариант е по-мек като материал и леко червенее. Дели се на първо и второ качество. Дъбовият пък е по-твърд и има кехлибарен оттенък. Той се предлага в четири основни качества. Естественият трислоен паркет е добър избор за домашното обзавеждане. Той е предварително лакиран със седем слоя лак и е готов за използване. Може да се използва дълги години преди първото циклене, с което да се отстрани ефекта от износването.  Изработва се от няколко вида дървесина. Най-горният слой се състои от висококачествена дървесина с дебелина от 2,5-6 мм. Следващият слой е направен от иглолистна дървесина, разположена напречно, за да предпазва от деформации. Лаковото покритие е екологично чисто, трудно се износва и предпазва паркета от ултравиолетови лъчи. Този вид паркет подлежи на максимум три реставрации.
Следователно за да се поддържа в подходящ вид в продължение на години, е необходимо средата, в която се поставя да бъде с температура 15-24 градуса и влажност около 50 процента. Разбира се, ако приятелката ви трополи редовно с токчетата си по него, това няма да му се отрази добре. А пък приложите ли и някое килимче, което да отделя краката на мебелите, това ще го предпази от одраскване. Относно почистването – съвсем достатъчно е да го изметете, макар че едва ли всички вкъщи ще се съгласят с това решение. Ако назрява скандал по този въпрос трябва да знаете, че можете да използвате естествени почистващи продукти. Просто избягвайте почистващи препарати с изкуствени съставки и парцали с метални частици. Водата също така не е нещо, от което паркетът ви ще заблести, напротив, може да го повредите невъзвратимо .
Трислойният паркет може дори да вдъхнови гостите ви да се събуват, което е сигурен признак, че сте се сдобили с дом в напълно нов облик.

Публикувано в масивен паркет | Tagged трислоен паркет | Leave a Comment »

Лаковете за паркет на водна основа осигуряват първокласен резултат на всички дървени подове независимо от тяхната възраст и вид.Повърхността не само изглежда добре,но тя е изключително здрава и лесна за поддръжка.Лаковете на водна основа се предлагат в,мат полумат и гланц.

Публикувано в лакове | Tagged лакове за паркет | Leave a Comment »

Добре дошли в блога,

Тук,искаме да покажем нашите масивни  паркети и разкажем за тях.

Масивният паркет е естествен екологичен продукт.Неговата  красота и уникалност допринасят за уюта на Вашият дом.Масивният паркет е с безспорни екологични качества.У нас доскоро се продаваха най-вече три типа – от бук, ясен и дъб. Паркетите от екзотична африканска дървесина, бяха доскоро  непознати на българския пазар.

Някои от екзотичните паркети имат висока устойчивост на атмосферни  влияния и са подходящи за полагане на открити места. Интересното при тях е, че цветовата гама е много по-широка.Паркетите от африканска дървесина са в най-различни нюанси – от най-светлите тонове до най-тъмните. Друго положително тяхно качество е по-добрата  износоустоичивост.Те превъзхождат в много отношения и най-качественият паркет от дъб. Подът с африкански паркет прилича повече на мебел.Особеното на екзотичните паркети са и по-големите им размери. Те са правени по западни стандарти за пазарите в богатите европейски страни, САЩ и Канада. Дължините са от 0,60 до 1,20 м. Дебелините са 15 и 19 мм. По-особените габаритни размери изискват и по-специален монтаж на паркета. Той трябва да бъде прикрепен с лепене към пода. Важното е да се избегнат напреженията, които могат да възникнат в отделните парчета, заради тяхната по-голяма дължина.
На нашия пазар могат да се закупят екзотични паркети от ироко, мербо, дусе, формозия, тик, жатоба, майду и разновидностите на махагона. Сокупира и лапачо са два много интересни дървесни вида.
Паркетите от африканска дървесина са изключително трайни и са нещо ново и интересно. Вярно е, че те са по-скъпи и са за хора с по-големи финансови възможности. Привържениците на дървото бързо ще оценят предимствата на тези изделия. Не бива да забравяме, че има настилки от мрамор или гранитогрес, които са много по-скъпи.
Много хора мислят, че слоят на ценната дървесина е тънък и след няколко цикления на паркета ще „свърши“. Дебелината му е достатъчна за 10-12 цикления, което гарантира трайност от няколко десетки години. На практика паркетът е вечен. Не бива да забравяме, че фабричното лаково покритие има много голяма трайност.
Паркетите са като мебелите и трябва да се поддържат – да се циклят и да се лакират. На пазара вече има достатъчно препарати за поддръжка и лакове на водещи западни фирми, които запазват дълго време дървото в добро състояние.
Естествените материали са на практика вечни, но искат и грижи.

Публикувано в масивен паркет | Tagged масивен паркет | Leave a Comment »