Милица Гладнишка пред Брато.бг: На хората им омръзна от риалити формати

1
Добави коментар
fzuberski
fzuberski

Изключителна жена. Само с две думи можем да определим по най-точния начин Милица Гладнишка. Познаваш я от малкия екран, сцената, визитна картичка са и нейните джаз изпълнения, които могат да разтопят ледовете на Антарктика. Милица е лъчезарна, талантлива и има какво да сподели пред читателите на Брато.бг. За съжаление в тази писмена форма няма да видиш очарователната й усмивка, но ще я усетиш зад думите й понякога. Сериозна, откровена, честна и с чувство за хумор – Милица Гладнишка пред Брато.бг.

Здравей, Милица! Как така си хем мила като Милица, хем Гладнишка като гладна вилица?! Опитваме се да римуваме, ти не се обиждай, просто ни кефи контрастът в името ти.

Здравей, Брато! Да, хем съм мила като Милица, хем бода като вилица. Когато видя нещо интересно, когато забележа готин мъж, когато попадна на хубава книга или някоя страхотна компютърна игра – мятам вилицата като харпун и приковавам на място това, което искам. А фамилията ме е надарила с глад към всичко хубаво, весело и добро. Обичам да се смея и да радвам хората. Не обичам жестокостта, несправедливостта и лъжата.

Къде се изгуби напоследък? Свикнахме да те гледаме по телевизора. Липсват качествени хора като теб на телевизора…

За мен девизът на някои хора „Простотия да е, но да е по телевизията“ не работи. Искам да участвам там, където съм силна, там, където ми харесва, защото знам, че когато покажеш качество, хората помнят. Предлагали са ми да участвам във Вип Брадър, в риалити формати, но не искам хората да ме запомнят с това как съм плакала или съм се карала със съквартирантите. Продължавам да озвучавам филми, да пея по клубовете, да участвам в проекти на Бургаската опера, Русенска филхармония, Старозагорска опера. Подбирам си проектите, за да ми е забавно и на най-тежките репетиции. Не се съмнявам, че пак ще ме видите по телевизията, защото шило в торба не седи.

Беше жури в “Като две капки вода”. Гледаш ли сега шоуто, кой ти е любимият участник и специално искаме да знаем какво мислиш за Азис, Азис като Янка Рупкина, Криско, Криско като Криско и Криско като Адел, както и за Ненчо Балабанов?

О, гледам шоуто всеки път и много се вълнувам. Знам колко е трудно и колко е отговорно да участваш в такава продукция. Любими са ми Маца, Ненчо, Фицата, Криско и Джуджи. Но всеки има лоши моменти. Времето, с което разполагаш, за да се подготвиш, е адски малко. Много е трудно да сменяш постановка на пеене и не всеки го може. Трудно е и да имитираш чуждо телодържание, мимика, жестове… А като включим танци и тежък грим, който те задушава, става много яко.

Азис е изпълнител, който много уважавам.. Има страхотен глас, като водещ е прекрасен, но с имитациите няма опит и не може да избере правилната стратегия. Като Янка Рупкина не се справи, защото избра да пее на фалцет, а на фалцет е почти невъзможно да изпееш орнаментите в народната музика. Ако беше пял със собствения си глас – щеше да ни отвее, но… той реши, че така ще звучи повече като жена.

Криско като Адел беше като Милица като Дженифър Лопез – ми, не ни се получи.

А Ненчо е велик, както и Фицата! Съвършената имитация е сбор от имитация в гласа (което значи да пееш стабилно, когато имитираш велики певци като Роби Уилямс, Адел, Уитни Хюстън) и актьорски да се превъплътиш в ролята на артиста, когото имитираш. Когато има и танци – трябва да се постараеш. Имитации от такъв род са за комплексни артисти, но пък предаването е забавно и най-важно е да се забавляваме.

Много шоу програми и риалити предавания се правят напоследък в България. Защо от тях все още не излиза българската Ким Кардашиян, която е рожба именно на подобна ТВ продукция?

На хората им омръзна от риалити формати. Това е най-лесният и мързелив, воайорски начин за правене на пари. Но нивото е твърде ниско и на хората им омръзва да гледат драми, глупави хора и скандали. В България няма такова фанатизиране на хората от малкия екран. В България истинската звезда е любимка на народа. Хората те уважават, поздравяват те и те обичат. Но покрай евтините телевизионни продукции чувството за естетика, красота, оригиналност се изкриви. Някакви ужасно грозни, прегорели от солариум силиконови женици са определяни като красавици, миски и звезди… Вие кое препочитате: Моника Белучи или прегоряла патица на клечка? Тъпи предавания, изиграни от некадърни статисти печелят рейтинг… Айде стига глупости!

Тоя Силвестър пречеше ли ти много в Господари на ефира? (Дано не ни се обиди много, но ние сме мъжки сайт, все пак. Искаме да гледаме жени, много жени, само жени.)

Хахахахаха. Силвестър е пич. Но наистина, ако бяхме двете с Мария Игнатова или с Албена Михова, щяхме да ви побъркаме. Жените са голяма сила и често прекрачват границите на възможното. Някак си по детски се хвърляме в поставената задача. Е, не всички са така… Ние сме специални ;-)))

Когато взимаме интервю от дама, винаги я питаме как като мъже да направим добро впечатление. Дай ни някой практически съвет, тъй като ти си уважавана жена, умна, красива, талантлива. Такива хора винаги имат какво да кажат по въпроса, а и ние с удоволствие ще те послушаме!

Аз обичам и уважавам мъжете. Това, което ме привлича най-силно у един мъж, е чар, смелост и щедрост. Аз не съм най-голямата красавица и винаги съм била пълничко дете. Но в 5-ти клас реших, че ако се свивам в ъгъла, никой няма да дойде при мен. Оттогава на купони, събирания, винаги първа се представям, усмихвам се, протягам ръка и се запознавам. Няма смисъл да си губя времето в притеснения и веднага се гмуркам в купона. Това харесвам и у мъжете. Случвало ми се е аз да защитавам мъж от кучета или от агресивни футболни фенове. Случвало се е аз да надигам глас пред шефа, а колегите ми мъже да мълчат… Е… загубвам си работата, но не мога да си мълча.

Обаче около мен е пълно с хубави, чаровни, смели и щедри мъже! И да ви кажа, в други страни те са на изчезване. В България все още имаме страхотни мъже!!!

За коя роля мечтаеш? Само не ни казвай Жулиета от “Ромео и Жулиета” на Шекспир, защото този отговор очакваме! А ние сме сигурни, че има и къде-къде по-интересни роли, но хората някак си се срамуват да кажат, че искат да ги изиграят.

О, аз искам да играя убийца в криминале, вещица. Обожавам филми като „Игра на тронове“, „Живите мъртви“, но и такива като „Истински детективи“, в които предизвикателството е наистина голямо. Мечтая да водя предаване за духове и вампири. Обичам тъмната страна на живота и подсъзнанието ;-)))

А каква роля не би искала да изиграеш? Един от нашия сайт например го накараха да играе закачалка в един ученически театър и той ревна. Живи свидетели сме, но момчето няма да си признае.

Като завършила куколоводство, аз съм минала през всякакви форми и същества. Играла съм пуканка в тиган, зелено петно на стената, седалка в самолет, дори съм пяла в хора на мъжките русалки (Флапджак). Обожавам предизвикателствата и различния поглед върху нещата. Фантазията ми няма покой. Когато озвучавам анимационни или игрални филми, аз мога да съм и луда гъсеница, летящо килимче, но и готина тийнейджърка или жената вамп! И това е най-прекрасното изживяване – да сменяш форми и тела. Но съм отказвала тъпи роли в тъпи пиеси.

Кажи ни защо българските политици се снимат по анцуг и вдигнати крачоли с разни растения или с тъпа усмивка и още по-тъпа прическа до лимонови храсти? Като жена те питаме!

Това е много сериозна тема и тук аз съм съкрушена. У нас политиците са недосегаеми, нямат никаква чест и достойнство, защото законът не може да ги пипне. Те са неграмотни, некомпетентни, обличат се грозно, изглеждат зле – небръснати, наклепани с грим.. Не могат да говорят правилно, заекват, миекат, говорят на каруцарски и всичко това нямаше да има значение, ако работеха… Само ако работеха – тогава нямаше да крадат толкова и щяха да ценят труда на другите. Но те са недосегаеми, те са разглезени, те са безчувствени. Трябва им здрав бой и здрава работа. Но законите ги коват те. Спомням си, когато г-н Герджиков искаше да се въведат глоби за отсъствие от пленарната зала или наказания за гласуване с чужда карта… Ами те просто го изгониха и той напусна политиката.

Много ми е болно, защото най-гнилото място в България, това място, от което плъзват заразите и убиват народа и природата е там – в Народното събрание. А ние, българите, не обичаме насилието. Но истинската революция, май иска кръв…

Ако има политик с твоята фамилия, никога няма да го изберат, да знаеш!

Айде, айде! Ами Свинаров? Ами Овчаров? Имаше и един Бедняшки. Ами Пеевски… О. при него не фамилията е страшна ;-)))

Терзае ни един въпрос. Кога българските филми ще изглеждат мащабни и качествено направени като Холивудска продукция? Вежди Рашидов ли не плаща и изобщо трябва ли държавата да плаща за комерсиална продукция? Знаем, че актьорите постоянно искат пари. Ние също искаме пари и не можем да разберем в тях ли е разковничето на професионализма?

Пари има. Има и пазар. От НФЦ раздават милиони. Раздават милиони най-често на некадърни творци от нафталина или на млади тарикати с връзки, но без никаква творческа мисъл. Например, сега се рисува първият анимационен български филм по народни приказки. Анимацията е на световно ниво, защото в екипа са хора, които работят в Картуун, Дисни и Пиксар. Музиката е вълшебна. Историята е страхотна – хем запазва магическия свят на българските приказки, хем звучи съвременно. В екипа работят хора от 6 държави. Всички са млади, доказали се аниматори, художници и артисти, но НФЦ не дава пари за такъв проект, НФЦ не вижда потенциал, поправка – НФЦ НЕ ТЪРСИ ПОТЕНЦИАЛ! НЕ ТЪРСИ КАЧЕСТВО! НЕ ТЪРСИ ОРИГИНАЛНА МИСЪЛ! НЕ ТЪРСИ МИСЪЛ! За такива остарели машини с власт най-важното е Дай ми – на ти! До безкрай.

В телевизиите формулата е: Глупости, заснети евтино, за бърза печалба. Но все пак и там има свестни хора, затова понякога се раждат и хубави проекти. Все още. Същото е и с музиката. Едни и същи скучни парчета. А на живо в клубовете свирят жестоки банди, пеят страхотни певци, играят се велики представления. Телевизията загива. Хората не гледат телевизия. Теглят си филми и сериали и ходят по клубове и театри.

Телевизията е страхотен трамплин за един артист, но големият артист може и без телевизия. Вижте Камен Донев. От 10 години не се показва по телевизията. Отказва участия и интервюта, но залите са пълни и месеци преди представленията му няма билети.

Върху какво работи Милица Гладнишка в момента? Чухме за някакъв спектакъл… Кажи ни подробности, молим те от сърце.

Спектакълът „Титанично“ е едно начинание, което се надявам да пожъне успех. Събрала съм едни от най-добрите в професията. Идеята се роди в главата на моята режисьорка – Мария Моева – която е режисьор на „Господари на ефира“. Ние сме музикантите на кораба „Титаник“, които след като разбират, че корабът е ударен от айсберг и след няколко часа ще потъне, не хукват панически да се спасяват, а геройски остават да свирят на палубата, за да успокоят хората. Това е голяма саможертва. Наистина в онази нощ човек е бил свидетел както на истински героизъм, така и на грозно предателство.

В спектакъла ще има много музика. Ще чуете аранжименти на парчета на Роби Уилямс, Ейми Уайнхаус, класически джаз хитове, изпълнени по невъобразим начин от моите музиканти: Васил Спасов – пиано и аранжименти, Михаил Йосифов – тромпет, Атанас Попов – барабани и Борис Таслев – контрабас.

Между песните ще има и стендъп комеди материали, посипани с черен хумор и щипка нежност от сценаристката Петя Русева.

Аз ще представя четири пищни рокли, дело на дизайнера Серго Кръстевски. Като последната ми рокля ще е единствената светеща рокля в България, направена от оптични влакна.

Ще има и мултимедия, която ще допълни картината на кораба в последните му часове над водата. Стойко Ангелов е геният на сценичното оформление.

Накрая ще чуете и първото ми авторско парче, което се надявам да стане лицето на спектакъла и летния хит на 2015. Музика – Кирил Добрев и Милица Гладнишка. Текст – Милица Гладнишка.

Изненадите ще започнат още във фоайето, където „Грантс“ ще почерпят гостите с изискано уиски. Ще има и вестникарчета, които да раздават нашия вестник със смешни и абсурдни статии. Дизайна на плакатите, билетите, вестниците и снимките са дело на великолепната фотографка София Вълкова.

За този спектакъл получих неоценима помощ от Хепи, Грантс, VBOX7 и Една.бг, Джи пойнт и най-вече от фондация ART.E!

Заповядайте на 20-ти май в Сатиричния театър в 19:00 ч. и се потопете в нещо „Титанично“!

Благодарим ти, Милица!

И аз ви благодаря, хора от Брато! Искам да ви кажа, че това бяха най-смислените и интересни въпроси, на които съм отговаряла! Много сте готини и нестандартни!!! Целувки на всички и успех!!! Бива си ви!!!

Понеже искаме да сме пичове докрай с теб, брато, предлагаме ти да спечелиш 2 билета за “Титанично”. На случаен принцип ще изберем един наш читател, който отдолу под това интервю напише следния текст:

Участвам в играта на Брато.бг за спектакъла “Титанично”

Това е единственото ни условие. Копирай, пействаш и имаш шанс да идеш там и на място да видиш уникалните неща, които Милица и нейните колеги са подготвили. Ще бъде наистина титанично, не се съмнявай.

Победителя ще обявим на 15 май и ще се разберем с него за най-удобния начин за получаване на двата билета.

Как да участваш за 2-та билета?

Пишеш: Участвам в играта на Брато.бг за спектакъла “Титанично” като коментар под тази статия и се зареждаш с търпение до 15 май.