Байерн Мюнхен – Барселона | Шампионска лига , 12 Май 2015

2
Добави коментар

Байерн Мюнхен – БарселонаШампионска лига – ПолуфиналВторник – 12.05.2015

След първата среща между тези два отбора, Барселона имат предимство от 3 гола, което означава, че Байерн Мюнхен ще трябва да отбележат минимум толкова, ако искат да продължат напред. Обикновенно такъв тип мачове имат доста голове, тъй като изоставащия отбор няма какво да губи и ще се откре от самото начало, а а в случая – „каталунците“ точно това чакат.

Много хора отписват „баварците“ и го правят с право, но да не забравяме че в предния кръг от шампионската лига, Байерн отново загубиха първия мач с 3:1, но на Алианц Арена прегазиха своя съперник отбелязвайки им 6 попадения. Сега всички ще кажат, че разликата между Порто и Барселона е огромна, и за пореден път се съгласявам с това, но държа да отбележа, че португалците имат допуснати само 5 гола в 8-те си срещи от шампионската лига(без тази с Байерн) и едва 12 в 32-та си мача от вътрешното първенство. С тези си изречения искам да кажа, че не е лесно да се отбележат 6 гола на Порто, и затова ви препоръчвам да не бързате да отписвате „баварците“ колкото и проблеми да имат те с контузени футболисти. А като заговорих за контузени, трябва да кажа че срещата отново пропускат Франк Рибери, Ариен Робен, Холгер Бадщубер и Давид Алаба. Единствената добра новина за Пеп Гуардиола е връщането на Марио Гьотце който най-вероятно ще започне и като титуляр.

За треньора на гостите – Луис Енрике се отваря отлична възможност да се доближи до спечелването на шампионската лига, което го доближава и до това да стане треньора спечелил най-много трофей в първия си сезон водейки Барселона.

Трофея от Ла Лига вече изглежда сигурен, след като Реал Мадрид се издъни срещу Валенсия в последния кръг, а този за купата изглежда също толкова реален след като „каталунците“ ще играят финал с Атлетико Билбао.

Въпреки че две купи почти са сигурни, феновете бяха най-радостни след победата с 3:0 над Байерн , а атмосферата на Ноу Камп показа колко е важен трофея от шампионската лига за феновете на „каталунците“.

Като цяло не вярвам Байерн Мюнхен да успеят да се класират напред, но в едно съм сигурен. Този двубой ще бъде достоен за финал, а головете и положенията пред двете врати са гарантирани.

Прогноза: Над 2,5 гола при коефициент от 1.61

Написана на 11th май 2015 от Димитър Димитров