По какъв начин учат различните зодии [част втора] | Teenproblem.net

3
Добави коментар

Като си помисля, май през целия живот непрекъснато ни се налага да се явяваме на изпити. Ако не пред някоя институция, то поне пред самите себе си. Отговор на въпроса: „Как се справяте с изпитите според зодиакалния си знак?” виж в тази статия.

Лъв

 

Според Лъвовете целият живот е един нескончаем изпит и на тях изобщо не им пука от това, че ще ги изпитват. Подготвят се предварително, нищо не оставят за последния момент. Запомнят само онова, което им е ясно. Няма Лъв, който да зубри. Винаги са сигурни в себе си и, дори да не знаят нещо, извъртат ситуацията така, че изпитът да се превърне в нещо като взаимна размяна на въпроси и отговори с преподавателя, при което трябва да отговаря предимно преподавателя, а Лъвът просто ще кима одобрително и ще споделя гледната си точка. Няма битка, в която Лъвът да не излезе победител, а изпитите изобщо не са в списъка на сериозните битки.

 

Дева

 

Девите не учат за изпит, те учат през цялата година. Те си знаят всичко – материалът им е добре систематизиран и подреден в съзнанието. Ден-два преди изпита само ще поразлистят учебника, по-скоро за успокоение и съвсем малко за да си припомнят подробностите. След което хубаво ще се наспят, ще се събудят бодри, ще се нагласят, напарфюмират и ще се появят в целия си блясък и величие, пръскайки усмивки наоколо. Ако не знаят нещо конкретно, сглобяват го от различни елементи и пак дават правилен отговор. За тях е важна собствената им оценка, а не тази на преподавателя.

 

Везни

 

Везните са изключително чаровни, интуитивни и с феноменална памет. Не са особено старателни, когато се подготвят за изпити. Мисълта им е заета по-скоро с обстановката и настроението, свързани с изпита, отколкото с материала, който трябва да усвоят. Може да висят над учебника с часове, но повече мечтаят, отколкото да четат задълбочено. В крайна сметка се получава така, че „скърпват” някакъв що-годе правилен отговор, буквално грабват сърцето на преподавателя с неподправената си искреност и… получават висока оценка. Стига да не се паникьосат, защото в такъв момент губят ориентация за дълго.

 

Скорпион

 

Най-омразното им нещо е да ходят на един и същи изпит по два пъти. А малко по-малко омразното – да получат ниска оценка. И точно за това следват утвърдена от самите тях и доказала ефективността си процедура. Първо преценяват дали разполагат с достатъчно време да усвоят материала или не. Установяват, че не. Което означава, че трябва да си направят „пищови”. Няма по-големи майстори на „пищовите” от тях – правят, продават, разменят… направо учебник могат да напишат по въпроса. И в крайна сметка, докато правят „пищовите” научават материала, нахъсват се и получават много по-висока оценка, от колкото изобщо са си представяли.