По какъв начин учат различните зодии [част трета] | Teenproblem.net

10
Добави коментар

Като си помисля, май през целия живот непрекъснато ни се налага да се явяваме на изпити. Ако не пред някоя институция, то поне пред самите себе си. Отговор на въпроса: „Как се справяте с изпитите според зодиакалния си знак?” виж в тази статия.

 

Стрелец

 

Те са непредвидими. Могат да се подготвят за изпита като „за последно”, а може да се появят без дори да знаят на какъв точно изпит отиват. Зависи от настроението! Може да отворят учебника точно пред вратата на стаята, в която се провежда изпита, да надникнат, да си кажат „аха”, след което да започнат да провокират преподавателя с усукани въпроси и, благодарение на прословутата си съобразителност, да си осигурят престижно висока оценка. Стига само да не се налага да цитират цифри и дати! Там им е слабото място.

 

Козирог

 

Те не разчитат на късмета, а на себе си. Особено момичетата-Козирози. Готвят се за изпити сериозно, целенасочено и почти няма случай, в който да ги хванат „на тясно”. Четат старателно, задълбочено, помнят подробности, при това бързо и трайно. Ако не се чувстват подготвени изобщо няма да се явят. Само делово ще попитат коя е следващата дата, ще се врътнат и ще си излязат с достойнство. Принципът им е, че в някои случаи „нищо” е по-добре от „посредствено”.

 

Водолей

 

За тях животът е лотария. Изпитите – също. Възприемат ги съвсем като на шега и независимо от това печелят симпатиите на преподавателите и получават високи оценки. Не, защото са детайлно подготвени, а защото имат оригинални идеи. Притежават уникалната способност да комбинират взаимно отричащи се на пръв поглед елементи, да мислят логично и да събират откъслечни подробности в едно общо цяло. В състояние са точно преди изпита да организират залагане на тема: „кой въпрос ще ми се падне?”, като при това най-вероятно ще спечелят джак-пота.

 

Риби

 

С тях работата е сериозна. Първо дълго и протяжно ще се самосъжаляват, че изобщо се налага да се занимават с едно толкова неприятно нещо като изпита, че трябва да прочетат ужасно много материал и че „то високата оценка не е никакъв стимул”. След това, понеже си падат малко фаталисти, ще започнат да се вглеждат в различни предзнаменования, да правят пасианси, да четат хороскопи и да звънят на импулсни телефони с цел да се убедят трябва ли наистина да ходят на изпит или е по-добре да го отложат. Накрая, след като пропуснат датата за изпита и разберат колко е било лесно, ще започнат да се ядосват, че не са се явили. Описаната до тук процедурата може да се пропусне поне частично, ако Рибите отделят поне ден-два за подготовка. След това, за да удовлетворят суеверието си и за да са сигурни, че знанията няма да им избягат, може да не си мият главите преди изпита. Каквато и оценка да получат със сигурност ще е достатъчно добра причина да се почерпят с приятели.

 

Тийнейджърският хороскоп е изготвен от Петя Георгиева