Хубав понеделник – мисията възможна!

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Как да нарушим клишето за гадния понеделник

По стара традиция понеделник е най-мразеният ден от седмицата. Още от сутринта в социалните мрежи се появяват сърдити статуси, остроумни цитати, снимки на недоспали котки и промишлени количества кафе.

Този порочен кръг е толкова вкоренен в съзнанието ни, че идеята за хубаво и ползотворно начало на седмицата граничи с научна фантастика. Е, има няколко трика, които винаги работят, стига да искате да счупите модела „понеделник е, на работа съм, мразя живота“.

Събудете се 30 минути по-рано

Предполагам вече сте ядосани от това предложение. Ако все пак решите да го направите, сутринта ви ще мине по много различен начин – ще имате повече време да закусите и пиете кафе на спокойствие, да си изберете дрехи за работа, може би дори да прочетете нещо и да вървите към спирката без да спринтирате, докато се наслаждавате на времето. Гарантирам ви, че ще видите обичайния си маршрут с други очи. Кой знае, може дори да пристигнете на работното място с усмивка на уста. Ставането в последния момент е изключително коварно – така денят ви започва стресово, което няма как да не се отрази и в по-късните часове.

Планирайте обедната си почивка 

Ако знаете предварително какво ще правите в обедната си почивка, това неизбежно ви тонизира още от сутринта. Намислете си нещо, което ви прави щастливи и оползотворете този един час по най-добрия начин – добър вариант е да се уговорите с приятел, когото отдавна не сте виждали.

С напредването на пролетта времето е чудесно и за разходка в парка или четене на книга на някоя пейка. Положителните емоции от тази малка промяна в ежедневието ще оставят сладък привкус и в работния следобед.

Хубава музика и домашна храна

Работният процес може да е с една идея по-приятен, ако междувременно сте заредени с плейлист от любимите ви песни. Желателно е те да са с денс звучене, за да се заредите с енергия и креативност.

Ако пък предишната вечер сте си спретнали и нещо вкусно за ядене, едновременно пестите пари, време и… развивате кулинарните си умения. Ще се изненадате как толкова малки промени могат да преобърнат коренно настроението ви.

Понеделникът вече не е толкова страшен, нали?