Храната, която се грижи за доброто ни настроение

13
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Храна за добро настроение

 

 

Хранителните продукти могат да влияят на нашето настроение

 

Когато знаем, че имаме нещо вкусно за обяд, което ни се яде, веднага ставаме малко по-щастливи и обратното, когато ни очаква нещо не толкова любимо за хапване, това може да понижи духа ни.

Най-силно влияние върху настроението ни оказва любимата храна.

И все пак има няколко типа хранителни продукти, които влияят усилено върху процесите в организма и рефлектират върху въодушевлението ни.

 
На първо място това е шоколадът

Всички знаем, че шоколадът е едно от най-добрите средства за лечение на тъгата. Той съдържа антиоксиданти, които действат като антидепресанти на човешката психика.

Сладоледът също може да повлияе върху настроението

Сладоледът действа по същия начин като шоколада, но в някои случаи и по-добре, тъй като “ухлажда” ума при стрес. Изследвания показват, че топка сладолед има ефект веднага върху дейността на мозъка и замаскира чувството на разочарование и неуспех.

Сиренето и кашкавалът като млечни продукти съдържат много протеини. Те помагат на мозъка за изграждането на серотонин, който има способността да намалява стреса и да подобрява настроението.

Не искате да ядете шоколад? Хапвайте плодове за повдигане на духа

Ананасите, портокалите, бананите, боровинките и ягодите могат да помогнат, ако не се чувствате добре. Пресните плодове съдържат голямо количетво витамини и антиоксиданти. Те помагат за освежаване на ума и повдигане на духа.

 

 

Ядките като орехи, бадеми и слънчогледовите семки са чудесно средство за подобряване на настроението. Те съдържат протеини и фибри, минерали и омега-3 мастни киселини.

 

 

 

loading…