HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: Реакциите на медиите и на държавата по повод потъналия кораб с български...

HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: Реакциите на медиите и на държавата по повод потъналия кораб с български...

Препечатано оттук: КАК САШО ДИКОВ ДАДЕ УРОК НА ДЪРЖАВАТА. Автор: Евгений Тодоров

След като се чу, че в Охридското езеро е потънал кораб с български туристи, държавната машина започна тежко да скърца. Държавната машина почива в събота и е трудно да я задвижиш.

За Сашо Диков обаче няма делник, няма празник. Минути след първата информация за трагедията той спря програмата на своята кабеларка и попита българите какво знаят и какво не знаят. Хората се обаждаха и така парче по парче започна да се подрежда пъзела на драмата.

Откри се първата снимка на потъналия кораб, открит бе първият свидетел, после чухме и първия човек, успял да изплува от ледените води на езерото. В това време държавната машина едва правеше първите си обороти. Говорителят на МВнР отговаряше на журналистическите въпроси с неприкрита неприязън. Явно му бяха развалили почивката. А и още нямаше „официална позиция”. Макар преди официалните позиции да е нужно поне човешко съпричастие.

След няколко часа...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност