страници :: Every Little Bit Hurts

15
Добави коментар
GanTREE
GanTREE

1.
haralanov –
Здрасти! 06.09.2009 21:33

Споделям написаното от теб и е един от малкото пъти в,които не съм съгласен с Борис!

цитирай

2.
gantree –
Здрасти 06.09.2009 21:37

Драго ми е, че сме на едно мнение.
Борис го остави, той си има неговото си мнение.
Умно момче е. Не е безумец и не е скъсал с реалността. Аз си го харесвам.

цитирай

3.
dagma –
Здравей и от мен 06.09.2009 22:59

За кратък като светкавица миг templar беше добавил в блогрола си ivoprokopiev.com. Споменавам го само защото ivoprokopiev е пример за човек, който се държи здраво за реалността, не е някакъв си лузър 🙂

Напълно те подкрепям, че общ кандидат с ГЕРБ е нещо недопустимо. Темплар казва „не е драматично, а е част от битието“. Напротив, драматично е. И какво точно е успех? Мисля, че успехът е да останеш почтен, етичен, да държиш на думата си. Политиката не е пазар и суета.

цитирай

4.
gantree –
@ dagma 06.09.2009 23:29

Здравей :))
И аз съм добавял сума ти грешни линкове в блогрола си, това не е нещо фатално или показателно за каквото и да било. Блогрола често се ползва по два начина, и единият от тях е от типа „bookmarks“ – да ти е лесно като си влезеш сутрин с кафето и с линковете. ivoprokopiev.com – не съм много съгласен, че се държи здраво за реалността. Виж, за ползата се държи здраво, това си е така.

В този задочен разговор има едно забавно преплитане на реалности. От една страна, почти цялата софийска организация е на едно мнение, а малки части от нея са на друго мнение. Тоест, каква е реалността? Кое е реалността – мнението на „почти цялото“, или мнението на малките части от него? Малките части от цялото обаче са се извисили далеч нависоко. Те смятат, че трябва да става това, което те си мислят. Защото са умни, и са в „каймака“ на политическата теория и практика. Тези малки части знаят всичко за консерватизма и политиката, а другото са овце някакви, дето трябва да бъдат водени. Имали били мнение, различно от мнението на малките части, моля? Че откъде-накъде? Малките части ли са елита и консервативния градски каймак, или овцете? Оттук някъде идва и заключението за безумство и скъсване с реалността. А истината е простичка – няма генерали без армия. Да си „храниш“ армията с високо вдигнат бял байрак преди битката е опасно и не е за препоръчване. Особено ако предложенията ти са тъпи, безпринципни и като цяло непрактични.

Поздрави.

цитирай

5.
dagma –
@gantree 07.09.2009 00:03

От теб разбирам, че блогролът може да изпълнява и функция „бърза връзка“, а не е само демонстриран обект на лично одобрение. Значи съм прибързала 🙂

Чувството за превъзходство е сладка самоотрова и трябва много да се внимава с дозата 🙂 Точно тази „армия“ веднага ще усети ако някой навлезе в опасна или просто в комична територия.

цитирай

6.
gantree –
@ dagma 07.09.2009 00:15

Не си прибързала, нее :)) Просто при мен черното малко сивее, отвреме-навреме. Да четеш Дневник, Капитал или prokopiev.com не винаги означава привързаност.

За влизането в територия, ще видим в каква ще влезем :))) Да е ясно обаче и на суетниците от елита – ще се влиза, а няма да се гледа от трибуните. Няма нищо страшно в това, да се опънеш на тъпаците от ГЕРБ в София.

цитирай

7.
thetrooper –
Ето и моето мнение, което представих първо в блога на divini: 07.09.2009 01:01

За няколко месеца електоралните нагласи е малко вероятно да се променят, т.е. даже и най-непознатия и привидно невзрачен кандидат на ГЕРБ е в по-силни позиции дори от най-силната наша евентуална кандидатура. От друга страна, структурите на ГЕРБ нямат необходимия опит в провеждане на кампании, така че с тях можем успешно да се допълним – от тях обществената подкрепа, от нас успешното водене на предизборна кампания. Все пак най-важното е не само следващия кмет на София да е отново от десницата, но и да бием червения кандидат с разлика. За да можем след изборите с гордост да кажем, че СОФИЯ МРАЗИ БСП!

Пред вид сегашното състояние на нашата политическа сила, мисля че е най-добре да се съсредоточим в друга посока, а именно – да приведем в ред собствената си кочинка. За да можем след 2 години да бъдем наистина в позиция, която да ни дава шансове за кметското място плюс сероиозна група общински съветници.

цитирай

8.
gantree –
@ thetrooper 07.09.2009 08:48

Здравей, Митко. От мнението ти не става ясно дали според теб трябва да имаме кандидат, или да нямаме кандидат. Нали разбираш, че ако нямаме кандидат, тогава просто не участваме? Не знам какво разбираш под „десница“, но София от доста време не е „на десницата“. Мога да го кажа и другояче – в София „десницата“ отдавна е в опозиция.

Това за реда и за кочинката не го разбирам много-много. Това нали не е аргумент за неучастие в изборите на най-силната ни организация – софийската? Ако тя точно сега ще трябва да се привежда в ред, по какво да познаем, че това е поне започнало? Оставка на Атанасов, или нещо друго? Той си има мандат, човека, и за тия неща си има ясна процедура, която не зависи от участие или неучастие на организацията в извънредни избори.

За мнението, на финал – не става еднозначно ясно какво ти е мнението – издигаме си кандидат сами или в коалиция с досегашните партньори, или не издигаме кандидат и не участваме в предстоящата кампания? Едното или другото, кое от двете?

цитирай

9.
анонимен –
@ 07.09.2009 11:07

Според мен кандидат издигнат от ГЕРБ може да се подкрепи, само и единствено ако е приемлив и за автентичната десница. Да вземе за пример последния и.д. кмет. Той не беше подкрепен от автентичната десница на изборите, беше използван в предизборната кампания срещу автентичната десница и сега е „уреден“ на кметското място по ред съображения. Гарантирано са ясни две от тях: провокация към автентичната десница и безволеви подставен управник (над него е волята само на Борисов, електорат няма). Ако се подкрепи кой да е от ГЕРБ, отиваме към положение да носим отговорността за действията на кой да е…

Ако ГЕРБ издигне, да речем, Атанас Атанасов от ДСБ!? Тогава трябва да се види срещу какво е направена тази сделка. Срещу продължаване на строежа на АЕЦ Белене или нещо подобно 🙂 Отново отговорност се носи, отговорност за неща, върху които нямаш контрол. Последното не е трудно, ако си близък с другия.

Всъщност много се оплетох във философии. Май нещата са по-простички. ГЕРБ и ДСБ са две съвсем различни партии. ГЕРБ е мафиотска по генезиса си партия и тя се опитва да се представи като ДСБ в Евпопа и пред българския избирател. Т.е. ГЕРБ може на 100% да носи отговорността за ДСБ. Обратното обаче не е в сила!

Айде и още малко наглост от моя страна 🙂
Бойко Борисов кара западен автомобил, строи къщата си в Банкя със западни материали и по западни технологии. GSM му е френски, не китайски. Моят е китайски! Всеки руснак иска да бъде приятел с Бойко Борисов и Бойко Борисов да е негов клиент по отношение на индустрията. Означава ли това, че всеки западен инженер е руснак или поне техен горещ почитател?

цитирай

10.
анонимен –
@thetrooper 07.09.2009 11:08

Ще се радвам, ако поясните това, което gantree Ви попита. Какво по принцип предлагате? Да подкрепим или не издигнатия от ГЕРБ кандидат? Има ли подопции? Аз предположих една такава.

Само за статистиката вмятам, че идеята за общ кандидат-кмет на десницата в София бе издигната непосредствено след парламентарните избори и много изненадващо от Яне Янев. Точните му думи като гръм от ясно небе бяха насочени към Кадиев по време на телевизионен дебат (Референдум по БНТ на 7 юли т.г. „Проработи ли мажоритарния вот…“)

„София ще има един десен кандидат. Бъдете сигурен в това!“
(Я. Янев)

В същия дебат по телевизията участваха още Асен Агов, Божидар Димитров и онази от НДСВ… Вече им забравям имената, а за тях гласуваха два милиона и нещо!

Казвате, че електоралните нагласи не могат да се променят за няколко месеца 🙂 А можете ли да ми обясните как ГЕРБ промени електоралните нагласи в София само за месец в размер три пъти! Много държа да ми обясните как ГЕРБ утрои електората си в София само за месец! Историята: Борисов спечели последните кметски избори с двеста хиляди гласа, спечели последващите за ЕП със сто хиляди гласа и спечели месец по-късно парламентарните с триста хиляди гласа. И в трите случаи печели, но и от едно до три има разлика. Особено ако е само в рамките на месец!

И още нещо в тази посока 🙂
Спомняте ли си как НДСВ спечели парламентарните избори, независимо от крупния отлив на електорат към партии, които загатваха в имената си думичките монархия, цар и Симеон (без НДСВ)? А спомняте ли си какво постигна същите партии на последващите местните избори? В някаква баня май спечели техния кандидат… Вече не си спомням името на населеното място, на кандидат – съвсем.

цитирай

11.
анонимен –
@ 07.09.2009 11:08

Пак съм аз. Май започнах още да си прояснявам мисълта, та затова пиша за трети път. Този път за дясното. Ако аз съм десен, то десен означава човек, който иска да работи в конкурентна среда и да е полезен на обществото. Човек, който мисли по този начин. Не съм чел дефинициите в Уикипедия за дясното 🙂 За мен десен гангстер няма, независимо дали функционира в СССР или демократична държава от 21 век. Гангстерът е асоциален, той пречи на обществото. За мен десен корумпиран чиновник няма, независимо дали е чиновник в държавна администрация, оглавявана от дясна партия или някъде от комунисти или фашисти в Латинска Америка или КНДР. Той просто не е десен – той е неефективен, пречещ на всичко нормално. За мен ИМА десни държавни служители, които никога не са се занимавали с частен бизнес. За мен ИМА десни полицаи! Онези в шерифствата и федералните служби на САЩ. Те са десни, защото се конкурират помежду си и така поддържат качеството си на полицаи. Така принасят полза на своето общество. Вкарват бандитите в затвора, осигуряват ред и оттам в онова общество може да съществуват политически плурализъм и пазарна икономика в доста чист вид. За мен ляв спортист няма. Той може да стане такъв единствено, когато стане политически представител на държавата си или иска да се облагодетелства от това, когато вече е извън спортна форма 🙂

Толкова за дясното. По моята дефиниция 🙂

цитирай

12.
mamkamu –
Според мен без свой кандидат дес… 07.09.2009 11:26

Според мен без свой кандидат десницата само ще покаже примирение с превръщането си във второстепенна, да не кажа третостепенна политическа сила.

София без син кандидат!!! Това словосъчетание въобще възможно ли е?

Вече си изказах мнението при divini -важно е самото участие!

цитирай

13.
gantree –
@ анонимен 9-10-11 07.09.2009 11:27

Пиши. Не спирай. Изключително много ми харесва написаното от теб.

цитирай

14.
gantree –
@ mamkamu 07.09.2009 11:29

mamkamu написа:

София без син кандидат!!! Това словосъчетание въобще възможно ли е?

Здрасти :)) Не, не е възможно, ако ме питаш мен. Знам какво мислиш, и съм съгласен с теб.
цитирай

15.
divini –
я да взема и аз да се изкажа 07.09.2009 13:04

както казах при divini – дали ще имам кандидат или не, не е въпрос, който седи пред мен. Но…
1. – Кандидат на ГЕРБ – Не, благодаря!.. тоест не ме кефи и е много вероятно да отида за лешници на 15 ноември.
2. – Кандидатура на Синята коалиция – ОК. Но ако до две седмици не стане ясна личността, за която става дума… е по-добре да си почиваме…

Поздрави

цитирай

16.
gantree –
@ divini 07.09.2009 13:43

Здрасти :))) Ще ме уморите с това „както вече казах при divini“ :)))
1. Вероятно имаш предвид „кандидат на ГЕРБ, подкрепен от ДСБ“. Това не виждам как ще стане, при положение, че почти цялата софийска организация иска да имаме наш кандидат. Тоест, този вариант не стои като възможен вариант. Ако все пак стои, как тогава мнението на организацията е различно?
2. Кандидатура на Синята коалиция е ОК само ако нямаме наш кандидат. Това с двете седмици, не е сериозно. Имаме почти месец за изясняване на това.
3. За „почиването“ – също не е вариант. Нали почти цялата организация иска да имаме наш кандидат? Следователно организацията не иска да си почиваме, от което следва, че „ако“ или разни къси срокове е безсмислено да са част от разговора. Като искаш да участваш, можеш да го направиш и след средата на октомври. Някъде там е и срокът за регистрация. Той е „крайния“ срок.

Поздрави.

цитирай

17.
divini –
🙂 не съм съгласна с теб 07.09.2009 14:02

.. за сроковете..

Омръзна ми нашият кандидат да става известен две седмици преди изборите.. и да се чудим как да го популяризираме.. На нас ни трябва кампания със средна продължителност от 6 и 10 месеца…

та така… 🙂

цитирай

18.
gantree –
@ divini 07.09.2009 14:47

Нямаме толкова време на разположение, следователно трябва да се съобразяваме с това, което имаме като срокове. Със същите срокове се съобразяват и всички останали, не сме само ние. Изборите, освен това, са „частични“, а не „нормални“, за да се търсят нормални срокове. Популяризирането е последната грижа, ако кандидатът е популярен и с ясен профил. И още, няма как да не си съгласна „с мен“, тъй като не аз определям сроковете. Ако сроковете станат определящи за това дали да участваме в изборите, то жалка работа тогава. Времето на никой не му стига, това не е сериозен аргумент за нито едно политическо действие.

И за да нямаме неясноти, аз съм за наш кандидат, а ти на какво мнение си – наш кандидат, или пас и кандидатът на ГЕРБ?

цитирай

19.
divini –
🙂 07.09.2009 15:18

Продължавам да не съм съгласна за това с времето, но то ще стане като кокошката или яйцето.

А на въпроса за кандидата предпочитам да се въздържа…за момента. Не че нямам ясно и точно мнение.. но докато го изчистя от емоционалните краски, ще си го държа за себе си..

Със сигурност не одобрявам да се подкрепи кандидат на Герб..

цитирай

20.
gantree –
:))) 07.09.2009 15:25

Е, браво :))) все пак, не питам за името и за адреса на кандидата, за да е нужно въздържане :)))
Последното ти изречение ме интересуваше, то стига.

А, за времето и аз не съм съгласен. Много е гадно.

цитирай

21.
divini –
Всъщност 07.09.2009 15:28

за да не редактирам..

За времето казвам, че трябва да се вземе решението много бързо и наистина вярвам, че това трябва да стане в рамките на 2, най-много три седмици.. И не казвам, че времето е аргумент.. а че просто е фактор.. И като казвам почиваме имам предвид и всички досегашни общи кампании тип Синя коалиция..
И като цитираме настроенията в софийското ДСБ, това, което разбрах аз е, че настроенията са за кандидатура на СК, а не на ДСБ…

цитирай

22.
gantree –
@ divini 07.09.2009 16:05

Последното е игра на думи. СДС-София иска да подкрепи кандидат на ГЕРБ, следователно ако ще има кандидатура на СК, тя няма как да бъде излъчена от СДС-София. Може да бъде приета от СДС-София, но да бъде излъчена от тях – не го виждам как става тоя номер. Та, имайки предвид тази дребна подробност със СДС-София, лично за мен кандидатура на ДСБ и кандидатура на СК са почти еднозначни понятия. Ако ще има кандидатура на СК, то тя няма как да не бъде предложение на ДСБ-София.

За времето – нищо му няма на времето. Засега поне е нужно първо да се изчисти един основен въпрос, който предхожда предложенията за кандидатура. Няма нужда да се бърза с въпроса за кандидатурата, преди да е ясен другия основен въпрос – сами ли сме или да. Като се изясни това, тогава може да се бърза. „Бързата кучка планина повдига“ е точно толкова вярно, колкото и че „сговорна дружина слепи ги ражда“.

Поздрави.

цитирай

23.
thetrooper –
Разясняване на моето мнение. 07.09.2009 20:29

Под привеждане в ред на собствената кочинка нямам пред вид софийската организация, а положението ни в национален мащаб. Осемдесет, ако не и деветдесет процента от гласувалите за СК на парламентарните изобри (и в София, и в страната) сме все хора, които традиционно гласуват в синьо. Само с твърдото ядро не можем да спечелим изборите в София. Дори да задминем кандидата на БСП на първия тур, кого ще подкрепят комунистите на балотажа – нашият кандидат или този на ГЕРБ?

Единственият ни шанс за победа е да извадим „вървежен“ кандидат, който би привлякъл гласове извън традиционно гласуващите в синьо. Това обаче не вярвам да се случи.

Затова нака да видим какъв кандидат ще извадят от ГЕРБ. Ако оттам издигнат ченге от ДС или някаква друга подобна мумия, то ние сме длъжни да им противопоставим наш кандидат. В случай, че техният кандидат е приемлив, не виждам защо да не го подкрепим.

Поздрави на всички в дискусията.

цитирай

24.
bilingual –
@gantree 07.09.2009 21:38

– споделям мнението ти, че има нужда от опонент на Герб, което означава, че в никакъв случай не може да се застане зад издигнат кандидат от Герб.

П.П. песента на Ida е невероятна както и другата „The Brutal Truth“ :))

@ thetrooper
– предложението „ако Герб – еди какво си, но ако – еди какво си“, малко ми звучи като „алъш-вериш“; стратегия, която СК не трябва да предприема и някак не е в стила й според мен 🙂

Поздрави и хубава вечер!

цитирай

25.
divini –
🙂 песента 07.09.2009 22:24

е уникална …

цитирай

26.
photonik –
Ако би бегали, да мрем по-добре… 08.09.2009 11:21

Това горното звучи красиво, но е стих, а не политика. Старата гвардия умря красиво с „Merde“ на уста, но остана само в литературата. В реалната политика всяка сериозна политеческа сила участва с една-единствена цел – спечелване на изборите. От тази гледна точка, ако десните подкрепят кандидата на ГЕРБ, ще продължат бавното им храносмилане като плъх в търбуха на боа.
Лошото е, че за момента аз не виждам сериозен дебат сред десните сили за убедителна кандидатура, която да обедини дясното пространство и да бъде незаобиколим фактор в изборите. А местните избори винаги са един лакмус за това, какви ще бъдат тенденциите в бъдещи парламентарни избори. Така че ако пак се появи някой кандидат в стил почтения и симпатичен, но абсолютно неизбираем Неделчо Беронов, то templar ще се окаже прав за липсата на смисъл от участие.
Прочее – остава да видим СДС и ДСБ ще успеят ли да измъдрят добра стратегия за участие в тези избори и ще успеят ли да намерят достатъчно авторитетна фигура, която да запълни вече сериозния вакуум в дясното пространство.

цитирай

27.
gantree –
@ thetrooper 23 08.09.2009 11:45

Здравей, Митко.

1) Не можеш да имаш предвид друго точно в този разговор, освен софийската организация. Изборите са първо частични, второ – строго локални, в София. Ако ще си говорим за кочина, имайки предвид тези избори, това трябва да означава, че говорим именно за софийската организация. Никак не върви изборите да са в София, а да си говорим за „положение в национален мащаб“. Мащабът е София.

2) Само с твърдото ядро не можем да спечелим изборите – това не разбирам какво трябва да означава. Аргумент в полза на неучастието ли е?

3) Кого щели да подкрепят комунистите на втори тур – какво общо има това с нас? Откога участието ни на избори зависи от това кого щели да подкрепят комунистите? Откъде-накъде ще планираме действията си според евентуалните действия на останалите? Да предположим, че комунистите подкрепят кандидата на ГЕРБ, вместо нас – това ли те плаши и те кара да си против участието ни на изборите в София? Комунистите ще подкрепят ГЕРБ и ГЕРБ ще спечели – защо това си го представяш като наш проблем?

4) Какво значи „вървежен“? Някоя медийна звезда със сгъстен въздух между ушите? За какво ти е такъв кандидат? Ами ако спечели, кой ще му бере срама после?

5) Нека да видим какъв кандидат ще извадят от ГЕРБ, и тогава – това наистина ли го мислиш? Защо трябва нашите политически действия да зависят от действията на някакви си други хора извън нас? Ние сами ли определяме политическите си действия, или обстоятелствата от типа „според зависи“?

6) Как може кандидат на ГЕРБ да бъде приемлив за теб? Той е кандидат на ГЕРБ, а ние добре знаем какво е ГЕРБ. Друг може и да не знае, но ние знаем. Иначе, ако не знаехме, защо тогава сме извън ГЕРБ? Защо не сме част от ГЕРБ? Защо сме това, което сме, а не онова, което са те? Освен това, дай ми пример с поне един „приемлив“ за теб кандидат на ГЕРБ, издиган досега, поне един приемлив? Ако не виждаш никакъв проблем в това да подкрепиш кандидат на ГЕРБ, тогава защо изобщо разговаряме дали ще има ДСБ кандидат или няма да има?

Поздрави.

цитирай

28.
анонимен –
Има начин 08.09.2009 16:33

Имането на кмет не може да е самоцел. Кметското място, както и всяка друга властова позиция, е само средство за прокарване на определени политики, което на човешки език значи, че имането на кмет дава възможност за решаване на проблемите, които ти оценяваш като най-наболели, по начин, който ти смяташ за най-удачен. Въпросът не е „да имаш или да не имаш“ кандидат за кмет на София, въпросът е имаш ли отношение към проблемите на София, как ги степенуваш и виждаш ли реални възможности да бъдат решени или на политически език – имаш ли местна политика и програма за реализирането й. В София живеят и работят една трета от хората, които Синята коалиция представлява в Парламента. Абдикиране, под каквато и да е форма, от защита на интересите им е равносилно на скъсване с тях и с реалността.

http://antibsp.blogspot.com/2009/09/win-win.html

Валя

цитирай

29.
gantree –
@ Валя 28 08.09.2009 16:56

Много добре и простичко казано, и съм напълно съгласен с теб.
Ако имаш какво да предложиш – предлагаш го. Ако нямаш какво да предложиш, тогава шляпаш с ушите и подкрепяш предложенията на някакви други хора.

Поздрави.

цитирай

30.
анонимен –
@ gantree 29 08.09.2009 20:29

Ако няма какво да предложиш на една трета от поддръжниците си, значи е време да пуснеш кепенците.

цитирай

31.
gantree –
@ анонимен 30 08.09.2009 20:43

анонимен написа:

Ако няма какво да предложиш на една трета от поддръжниците си, значи е време да пуснеш кепенците.

Мечтай си за „пускане на кепенците“ :)) Можеш вечер да се приспиваш с тая мечта.

Каквото се предлага, то се предлага на всички, а не само на една трета, една четвърта или една пета.

цитирай

32.
galinabg –
Да се намеся и аз :))) 09.09.2009 09:53

Защо никой не допуска вариант, при който ГЕРБ подкрепят силен кандидат на десницата?! Сините, за мен това е ДСБ, трябва да имат кандидат за кмет! Дали ще бъде по формулата „+ “ и СК е въпрос на политическо договаряне.
Частични- нечастични изборите са си избори и на тях трябва да се участва достойно и без уговорки и увъртане! Поздрави!

цитирай

33.
gantree –
@ Галя 09.09.2009 11:22

Здравей. Радвам се, че сме на едно мнение.
Вариантът ГЕРБ да подкрепи „силен кандидат на десницата“ е абсурден. Добрата новина около тях може би е само това, че г-н А.И. е отказал да бъде издигнат, тъй като явно повече му допада едноличната власт „в сянка“, под крилото на колективната отговорност. ГЕРБ в конкретния случай си има конкретно име, така че не за друго, а именно затова онзи вариант, който споменаваш, е абсурден.

Поздрави.

цитирай

34.
galinabg –
Ох, не съм сложила усминка! 09.09.2009 11:48

Шегувах се, разбира се! Абсурден е! Управляващите без свой кандидат и то 3 месеца след сериозната победа? Естествено, че няма как да стане! Шега беше! :))))

цитирай

35.
gantree –
:))) 09.09.2009 12:17

цитирай

36.
анонимен –
Кой 11.09.2009 08:09

е „г-н А.И.“?

цитирай

37.
анонимен –
za DSB-Sofia 11.09.2009 08:50

На последните две срещи на председателството на ДСБ-София имаше диаметрална промяна в мненията на някои председатели от позицията на твърдо анти коалиция с Б.Б. до точно обратното.
Ако не участваме сами или в някакъв формат със СДС (което е почти невероятно към днешна дата), какво правим оттук насетне?
За мен съвместното явяване с Бойко или неявяване изобщо е равнозначно на саморазпускането на ДСБ. За жалост обаче, имам чувството, че решението вече е взето и в момента се симулира, че членовете ни в София ще кажат какво да се прави. Май сценарият е следният: преговори със СДС – провал на преговорите – ситуацията без изход (според някои босове) – вързани ръце – подкрепа на кандидата на ГЕРБ …

цитирай

38.
анонимен –
Народната милиция – срещу Държавна Сигурност 14.09.2009 02:46

Докато ГЕРБ играе ролята на добрия милиционер, който, както пъдаря от известния виц, се е захванал да разгони партизаните от ДС, Т.нар. десни могат само да мълчат и да цъкат възхитено. Дали това ще продължи и колко, това вече е друг въпрос. Когато един милиционер възторжено се прави на полицая Мегре, възхитената публика може и да привиди за известно време катарзис и морален изблик. В края на крайщата, обаче идва момента в който се оценяват делата. Все пак – доброто дърво се оценява по плода, който дава, на каквато и смрадлива почва да е израсло. Лошото, както знаем – го отсичат. Рано или късно.

цитирай