Ресторант „Грог“ в к-с „Славейков“ – Бургас

1
Добави коментар
llevterov
llevterov

Две прегладнели трътки тръгнаха на вкусно пътешествие с цел да открият задоволяваща вечеря в първия работен ден от седмицата. Отмятайки купища задачи, малко след 17 часа търсачите на гурме усещания се отправиха към кулинарния център на Бургас, учудващо – комплекс „Славейков”.

Минути по-късно локацията е избрана. Първи да попаднат под лупата на хищниците от Сложно.ком честта имат ресторант „Грог” и персоналът му. Тъй като са специалисти с дългогодишен опит и неведнъж са посещавали въпросната гостилница, трътките се спряха именно на нея, за да започнат своята рубрика с нещо познато и приятно.

По първи впечатления отвън заведението прилича на крайбрежен капан с многото разпръснати под навеса дървени маси. Важно е да прецените къде ще седнете, особено за вечеря, защото слънчицето романтично се процежда през панелките и ще ви свети в очите.

Обикновено още на входа управителката посреща клиентите и ги настанява. Този път, странно защо, я няма – избираме си маса сами – вътре, в зоната за пушачи. Интериорът е модернистичен и ненатрапващ. По петите ни върви пъргава сервитьорка, която още преди да сме се настанили ни подава учтиво по едно меню.

Обслужват ни три госпожици. Идват на всеки две минути и ни притискат за бърз избор. Първоначална поръчка – пица Поло, салата от печен пипер, катък и орехи. Решаваме докато чакаме храната да се подкрепим с чаша ароматно кафе и минерална вода. Възможности – Лаваца и Оро. Спираме се на първия вариант, цена – 1,20 лв. В менюто предвидливо е отбелязано време за приготвяне на ястието, в случай че се наложи да изчакате по-дълго време за някой специалитет.

Салатата идва за по-малко от 5 минути, заедно с кафето. Отличен вкус, единствена препоръка – чушките да бъдат прясно изпечени, а не мариновани. Това предястие е добре декорирано и радва окото.

Пицата Поло се оказва вкусна, но ръбът й е труден за консумация. Краят на пицата е крехък, точно колкото италиански сухари брускети. Може би трябва да се добави нещо в тестото, за да бъде една идея по-пухкаво и крехко. Плънката е задоволително количество. Размерът на голямата пица, отговаря на малка пица в повечето заведения, но цената от малко над 5 лева го оправдава.  Времето от поръчка до сервиране е около 15 минути.

Поръчваме и пилешки пръчици с корнфлейкс. Бяхме по-приятно изненадани от соса към него, отколкото от самото пиле. Не че не беше вкусно приготвено, но не се отличаваше с нищо. Иначе сосът беше лек, с много малко чесън и пресен копър. Доста приятен се оказа.

Докато консумираме поръчаното до момента, решаваме да посетим тоалетната. Това е едно от най-важните места в едно заведение. Чиста, широка, с голяма огледална стена, която създава илюзия за огромно пространство. Добро решение! Тоалетната чиния – свети, вероятно скоро изчистена. Тук като минус бихме добавили на всичко хубаво до момента – тоалетната хартия. Вероятно се досещате за коя ви говорим – евтина, саморазпадаща се, чак да се чудиш дали да я ползваш или е поставена само като декорация. Съветваме ви да добавите още 30 стотинки към всяка ролка тоалетна хартия и да сложите нещо по-качествено.

Музиката – един от основните елементи, които създават духа на едно заведение. Често ресторантьорите наблягат на добра кухня, а на заден план оставят този важен детайл. Определяме я като неподходяща за вечеря, а по скоро за ретро денс парти.

Слушахме парти парчета от 80-те и 90-те години. Всичко им е супер, но те карат да танцуваш и лудуваш. А за да се нахраним качествено, ни е нужда една спокойна обстановка, която да не ни разсейва от храната и добрия вкус.

Преминаваме към десертите. Искаме меню. Носи ни го сервитьорката, и докато я попитаме кое би ни препоръчала, тя вече беше избягала от масата. Редно е да ни насочи без да я гоним и молим. Спираме се на крем карамел и домашна торта.

Крем карамелът се оказва добре приготвен и вкусен. Към него нямаме забележки. Домашната торта е с малко странна форма. Вероятно е пусната в чинията от високо и леко се бе разпльокала. На вкус обаче е страхотна. Забележката ни – лимоновите кори да бъдат по-фино настъргани, за да не се налага да се плюят по време на хранене.

В заключение бихме казали, че „Грог“ е един симпатичен квартален ресторант с приятна обстановка. Има какво още да се подобри, но надяваме се с времето и това да се случи. Средната цена за вечеря на човек е между 15 и 20 лева, при условие че поръчате предястие, основно, десерт и напитка.

 

 

Обслужване
★ ★ ★ ★ ★ ★
Обстановка
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Цени
★ ★ ★ ★ ★
Меню
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Храна – външен вид
★ ★ ★ ★ ★ ★
Храна – вкус
★ ★ ★ ★ ★ ★
Порции
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Тоалетна
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Локация
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Работно време
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Прочитания:
9

Съдържанието на Slojno.com – Забавно онлайн списание е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс.
Текстовете, преработки на текстовете и изображения публикувани в Slojno.com – Забавно онлайн списание, могат да се ползват само след писмено разрешение на издателя или посочен източник с активен линк към статията .
« Контакт с нас: slojnocom @ gmail . com »

Реклама