Икер Касияс напуска Реал? :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

2
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 Испанската национална телевизия взриви футболна Европа с новината, че символът на Реал (Мадрид) Икер Касияс напуска клуба, пише btvnovinite.bg. Според информацията ръководството на „кралете“ и легендата на отбора са постигнали споразумение за прекратяване на договора по взаимно съгласие. Сегашният контракт на Касияс е до лятото на 2017 година.

 

Макар и шокираща, в новината има и доста логика, тъй като в последните сезони именно Касияс бе причината за редица скандали в отбора, които повлияха и на представянето на „белите“ на терена. През сезон 2013/14 „Свети Икер“ бе резерва на Диего Лопес, но последният бе продаден в Милан, въпреки недоволството на феновете, именно за да бъде освободено титулярното място за Касияс.

 

През изминалата кампания обаче той отново не бе убедителен в изявите си, а по всичко изглежда, че и слуховете за привличането на Давид Де Хеа от Манчестър Юнайтед ще се окажат истина.

 

Така Касияс рискува отново да търка пейката, а ако стане свободен агент със сигурност ще си намери отбор, в който да играе редовно. Кейлор Навас пък отново ще бъде резервен вратар на Реал през новия сезон.

 

Все още няма потвърждение на информацията, нито от Реал, нито от легендарния вратар. Сериозен интерес към Икер проявяват Арсенал, Бешикташ, Рома и Интер, но със сигурност на опашката за неговия подпис ще се наредят още десетки топ клубове от целия свят. Не е изключено той да заиграе в САЩ или страна от далечния изток.