Коли за милиони идват тази вечер в София :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър TV7

Тази вечер, точно в 19 ч., пред хотел „Кемпински Маринела“ в столицата се очаква да финишират 18-те луксозни коли, които участват в тазгодишното международно рали за супермощни автомобили „Премиум рали“, информира news7.bg. Те тръгнаха от пристанището „Марина Диневи“ в Свети Влас и се състезаваха по пътищата у нас и в Сърбия.

Традиционно надпреварата със супермощни автомобили продължава три дни. Първото предизвикателство за екипажите е драг на летище „Бършен“ край Сливен, следва скоростна отсечка в Белград, както и газ до тенекиите в скрита локация, известна само на участниците. Колкото и невероятно да звучи, състезанието протича при съобразени правила за движение.

 

„Правилата са като във всяко рали – движение по точен график, скоростни изпитания на драг състезания и на писта. И най-вече спазване на правилата. Туристическо рали с маршрут над 1600 км. Това рали на практика доказва и оборва мнението на повечето българи, че мощните коли стават причинители на катастрофи. Напротив, когато тези коли ги управляват хора, които знаят как се управлява мощен автомобил, те са абсолютно безопасни“, обяснява главният организатор Владимир Илиев.

 

Мечтата на всеки пилот в супер ралито, разбира се, е първата награда. Кой ще я получи, ще стане ясно в 19 ч., когато първият автомобил ще премине по бул. „Джеймс Баучер“ в София.