Тайни общества променили света (1-ва част) – “Черната ръка”, Орденът на асасините, Обществото Туле, “Череп и кости”

1
Добави коментар
nordic
nordic

тайното общество “Череп и кости”, САЩ

По света има много големи и значими организации, чиято дейност e в сянка от обикновените хора. За много от нас дейността на тези така наречени тайни общества изглежда дори демонична. Това е така, защото тези тайни организации изолзват множество тайнствени и окултни практики в своите ритуали. Най-странното обаче е, че гореспоменатите организации се формират с реални политически и религиозни цели, при това умишлено прикрити и обвързвани с множество заговори.

Днес ще Ви запознаем с част от тези тайни обшества.

„Череп и кости“ е тайно общество, възникнало през 1833 г. Негови най-известни членове са Джордж Буш – старши, Джордж Буш – младши, а също и Джон Кери. Колежът на Бръшляновата Лига е известен със своята многочисленост и студентска организация, а „Череп и кости“ на Йейлския университет е най-известното му разклонение. Членовете на тази организация трябва да са англо-саксони и да произхождат от аристократични протестантски семейства. В днешни дни нови членове постъпват в това общество всяка пролет при условие, че претендентите са лидери в своите студентски кампуси. В организацията влизат спортисти, членове на студентските съвети и председатели на други братства. От „Череп и кости“ произлезли няколко президента на САЩ, множество сенатори и съдии от върховния съд. Това показва, че организацията е обединител на политическия елит в страната. Никой не отрича, че този хубав клуб е и добре финансиран. Випускниците създали организацията Russel Trust Association, която се грижи за паричните средства на обществото. Според слуховете групировката притежава собствен остров в северната час на щата Ню Йорк. Въпреки, че практиките на „Череп и кости“ не са тайни, съществуват слухове за различни обреди извършвани от членовете. Обществото им се събира два пъти в седмицата, но обикновените хора не знаят какво се обсъжда. За разочарование на любителите на заговори слуховете се оказват безвредни. Групите от това общество ги свързват с купони и забави. Говори се, че новите членове на групата трябва да разказват за своите сексуални фантазии и преживявания от своето юношество. На всеки член се дава прозвище. Най-високият получавал прозвището „Дългия дявол“, а този който имал най-богат сексуален опит наричали „Маг“ (такова прозвище получили Уилям и Робърт Тафт, както и Буш-старши). А Буш-младши получил прозвището „Временния“.

Обществото Туле

Обществото Туле е немско окултно и политическо тайно общество, създадено веднага след Първата Световна Война. Негови известни членове са Рудолф Гес, Артур Розенберг и дори самият Адолф Хитлер. Ако за някои тайни организации има само подозрения за това общество всичко е доказано. Първоначалната масонска идеология бързо се сменила с окултна и издигнала идеята за превъзходството на арийската раса. Това се превърнало в един расистки подход срещу евреи и други малцинствени групи. Не след дълго това тайно общество можело да се похвали с няколко хиляди члена, издаващи дори собствен вестник. През 1919 г. членове на „Обществото Туле“ направили политическа организация: „Немска работническа партия“. По-късно нейн член станал младият Адолф Хитлер, а след това партията се трансформирала в национал-социалистическа немска партия, сееща нацизъм. Членовете на това общество били много активни и старателни в своята дейност. Те усилено търсли корените на арийската раса в митичните земи на Туле. Според легендите това била митична земя с развита цивилизация съществувала някъде в района на Северния полюс, а Исландия била остатък от тази потънала цивилизация. Покрай Обществото Туле съществуват много заговори. Въпреки, че организацията била забранена от Хитлер, се твърди, че именно тя му е предала магическите си тайни за власт и успешно обществени издигане.

Гаврило Принцип

“Черната ръка“ била основана през 1912 г, а най-известният й член бил Гаврило Принцип. Гаврило добива международна известност с това, че убива австро-унгарския ерцхерцог престолонаследник Франц Фердинанд и съпругата му графиня София Хотек в днешната босненска столица Сараево на 28 юни 1914 година. По този начин Принцип дава повод за австрийски акции срещу Сърбия, довели до избухването на ПСВ. Другото име на тази терористична организация е: “Единство или смърт“. В нея членували анти-империалистически настроени революционери, които се борели за освобождението на Сърбия от властта на Австро-Унгария. „Черната ръка“ била в началото разклонение на групировка „Народна отбрана“, целяща обединението на всички славянски народи в Европа. Предвид целите си организацията започнала анти-австрийска пропаганда, с цел подготовката на диверсанти и убийци, които да премахнат правителствената власт. В организационните планове влизало разпалването на война между Австрия и Сърбия, което би дало възможност да се излезе от имперското австро-унгарско иго и да бъдат обединени славяните. Главата на „Черната ръка“ бил полковник Драгун Дмитриевич, действащ началник на сръбското контраразузнаване. На практика целият правителствен апарат на Сърбия контролирал тайната организация. В днешни дни организацията би била позабравена ако не беше дала старт на най-значимото събитие на ХХ век. През 1914 г. Група терористи от „Младите босненци“ (филиал на „Черната ръка“) убили ерцхерцог Фердинанд и сложили началото на Първата Световна Война. Събитията се развили лавинообразно и Австро-Унгария обявила война на Сърбия.

Орденът на убийците асасини

Орденът на убийците асасини (от арабското Hashshashin). В тази организация няма известни членове. Асасините или „низари“ са тайнствена група мюсюлмани, действаща в Близкия Изток през XIII век. В групата влизали шиити, обединили се с цел създаването на своя утопична държава. Тъй като членовете на ордена били твърде малко, използвали партизанска тактика в борбата срещу своите врагове, включително шпионаж, саботаж и политически убийства. Асасините внедрявали своите високо образовани агенти в града и базите на противника с указания за нападение в точно определено време. Тайните убийци били известни с това, че се стремели да сведат до минимум жертвите сред мирното население. Според историите враговете на тази организация, събуждайки се сутрин намирали забит във възглавницата си кинжал с бележка: „Вие сте под нашата власт“. Има твърдения, че членовете на ордена използвали наркотици като стимуланти преди битка. Легендата за този таен орден била жива, докато монголите, наети от крал Ричард Лъвското Сърце не унищожили асасините. По времето на разгрома над това общество била унищожена и цялата библиотека на Низари. Много информация била безвъзвратно загубена и това превърнало асасините в мит.

Четете продължението в: Тайни общества променили света (2-ра част) – Орденът на Източните Тамплиери, Билдербергската група, Илюминати, „Синове на свободата“, Рицарите на Златния кръг

 

© Езомистика

 

103