10 от най-големите хитове на Майкъл Джексън

39
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 25.06.2013

Кралят на поп музиката. Майкъл Джексън. Един от най-популярните изпълнители в световен мащаб. Албумът му „Thriller“ от 1982 г. е продаден в над 110 млн. копия, което го прави най-продавания албум в историята на музиката. Държи рекорд за най-много спечелени статуетки от наградите Grammy в една година – 8 на брой. Това се случва през 1984 г., отново за албума „Thriller“. Майкъл е един от малцината, които са включени в Рокендрол залата на славата два пъти. Той е вписан и в Книгата на рекордите на Гинес с общо 15 награди Grammy и 17 номер 1 сингли. Неговият типичен и извънредно характерен глас, както и маниера му на танцуване и звукът като цяло оказват силно влияние на много съвременни изпълнители.

Виж още: 10 от най-запомнящите се хитове на Уитни Хюстън 10-те най-добри видеоклипа на Мадона

Кралят на попа остава в историята и с оригиналните си танцови стъпки и техники, сред които емблематичната Лунна стъпка. Животът му е свързан с много противоречиви и странни събития, най-очевидното от които е промяната във физическия му облик след многото пластични операции. Той е женен два пъти (за Лиса Мари Пресли и Деби Роу) и има 3 деца – една дъщеря и двама сина.

Преди четири години, на 25 юни 2009 г., на 50-годишна възраст Майкъл Джексън умира. За смъртта му, настъпила дни преди Кралят да стартира турнето си „This Is It“, е обвинен личният му лекар Конрад Мъри, който му е дал свръхдоза обезболяващи медикаменти. В хода на делото, което семейството на Джексън води и до днес обаче, се прокраднаха съмнения, че лекарят може и да е невинен. Близките на певеца съдят компанията, която беше организатор на турнето, обвинявайки я, че е притискала Майкъл Джексън със срокове и непосилни изисквания, довели до фаталния му край.

Хубавите песни на Майкъл Джексън не могат да се поберат на пръстите ни, но поне на някои от тях можем да обърнем внимание. Ето 10 от най-големите хитове на Краля на попа.

1. Billie Jean Излиза през 1982 г. в албума „Thriller“. Седем седмици номер 1 в Billboard Hot 100 през 1983 г.

2. Beat It Излиза през 1982 г. в албума „Thriller“. Три седмици номер 1 в Billboard Hot 100 през 1983 г.

3. The Way You Make Me Feel Излиза през 1987 г. в албума „Bad“. Една седмица номер 1 в Billboard Hot 100 през 1987 г.

4. I Just Can’t Stop Loving You Излиза през 1987 г. в албума „Bad“ и е с участието на Сийда Гарет. Една седмица номер 1 в Billboard Hot 100 през 1987 г.

5. Smooth Criminal Излиза през 1987 г. в албума „Bad“. За видеото на песента Майкъл използва нова техника в танца и нововъведението The Lean, който е патентован.

6. Liberian Girl Излиза през 1987 г. в албума „Bad“. Във видеото към него участват Упи Голдбърг, Джон Траволта, Оливия Нютън-Джон и Стивън Спилбърг.

7. Remember The Тime Излиза през 1991 г. в албума „Dangerous“. Във видеото към него участва Еди Мърфи.

8. Black or White Излиза през 1991 г. в албума „Dangerous“. В музикалното видео към песента се използва нова компютърна техника, благодарение на която лицето на един човек може да се промени до неузнаваемост, в което се съдържа също и послание за обединение на нациите и расите. В клипа участва Маколи Кълкин.

9. Give In To Me Излиза през 1991 г. в албума „Dangerous“. В песента участие взима китаристът Слаш.

10. They Don’t Care About Us Излиза през 1995 г. в албума „History: Past, Present and Future – Book I“. Албумът веднага достига номер 1 в класациитe.

В.И.

Коментари

коментар(а)