Сами Луали: Електронната търговия е бъдещето!

5
Добави коментар
boleyn
boleyn

Интервю със Сами Луали – CEO изпълнителен директор на международната платформа за търговия – Kaymu.bg

В края на миналата година немската компания Rocket Internet AG представи най-новия си проект – Kaymu.bg – платформа за онлайн търговия, по концепция близка до тази на eBay.

Паралелно с България Kaymu стартира и в още четири държави – Беларус, Хърватска, Словакия и Словения, след невероятния успех в Азия и Африка.

Срещнахме се със Сами Луали, CEO изпълнителен директор на Kaymu.bg, където вече е възможно да намериш пълния асортимент от продукти на всички онлайн магазини, събрани на едно място – с иновативни функции като геолокации, система за безопасност при пазаруването и изключително лесна навигация.

Сами Луали живее във Франция и отговаря за онлайн маркетинга, комуникационната стратегия, обслужването на клиенти и технологии, както и на управлението на съдържание в над 30 страни в Африка, Азия и Източна Европа.

Сами Луали

Поговорихме си със Сами Луали за нуждата от подобен тип услуга в България, начините по които се откроява бизнес модела, за възможностите и обратната връзка между търговци и купувачи.

Разкажете ни какво представлява платформата Kaymu и с какво се отличава?

Ние можем да предложим опит в обслужването на клиенти, натрупан от работата ни в други държави, с който повечето ни конкуренти не могат да се похвалят. Компанията Kaymu е основана в Германия през 2012 г. и оперира в повече 35 държави по целия свят, основно в Азия, Африка и в Източна Европа. Kaymu е част от инвестиционното портфолио на гигантите Rocket Internet.

Ние вярваме, че можем да предоставим на потребителите уникална възможност за бързо, лесно, спокойно и достъпно пазаруване онлайн. Всички търговци във виртуалната платформа за пазаруване Kaymu.bg са внимателно наблюдавани от нас. Ние гарантираме, че клиентите ще останат доволни, а от нас те ще получат отлично обслужване, защото всеки продукт в Kaymu.bg е преминал контрол на качеството.

Хубавото на Kaymu за потребителите е, че изключително много ги улеснява – бързо и лесно получават достъп до огромно количество продукти, които често са на промоции, достигащи до -75%, без това да сваля от качеството.

 Платформата е създадена по модела на eBay, като се фокусира върху местни търговци и купувачи. Какво обаче я отличава от eBay и я прави по-привлекателна за потребителите?

Това, което ни различава от Ebay и Amazon е, че ние имаме регионален офис, изключително опитeн местен екип и отлично обслужване на клиенти. Също така работим с търговци като им предлагаме съвети и уроци как да купуват и продават най-ефективно с нас. Създали сме най-модерната IT платформа за управление на поръчки– Seller’s Center, което улеснява работата им.

Koи са най-големите предизвикателства на подобен тип бизнес?

Да спечелим доверието на клиентите ни. Все още има много хора, които се съмняват в сигурността на онлайн търговията и я смятат за ненадеждна, нещо, което ние ще оборим с правилно отношениe, добра логистика и ясни условия.

Как бихте сравнили пазара и потребителите тук спрямо тези в Азия и Африка?

България е изключително подходяща за старт ъп проекти, хората са отворени към нови неща и бизнес идеи. Вярвам, че България има потенциала да се превърне във водещ пазар в Източна Европа.

Какви са амбициите ви за българския сайт? Какви цели си поставяте за идните 5 години?

Амбициите са българският сайт да привлича все повече и повече фирми и потребители, които да използват платформата, както и въвеждането на нови функционалости.

Най-голямата ни цел е да се наложим като виртуална общност номер едно за пазаруване в България.

В какво се крие силата на електронната търговия?

Електронната търговия е бъдещето! Само с една регистрация и един акаунт в Kaymu.bg можеш, както да продаваш, така и да поръчваш продукти, предлагани от нашите доверени търговци. Можеш да следиш статуса на поръчката или обявата си – от момента на подаването й към Kaymu.bg до самата доставка на посочения адрес.

Електронната търговия спестява време и пари, всичко е достъпно, бързо и на един клик разстояние.