Victoria’s Secret с обвинения за плагиатство!

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Ще бъде странно и наивно от наша страна да си мислим, че световните модни брандове никога не копират идеите си и всичко, което измислят е уникално и тяхно! Виждали сме неведнъж примери за това сред любимите си модни къщи. Дори тенденциите до известна степен налагат неизбежното припокриване. Има обаче някои неща, които още с появяването си нашумяват толкова много, че се превръщат в абсолютен символ на бранда и използването им от други дизайнери е неприемливо и доста показно.

Никога не сме смятали, че компания от ранга на Victoria’s Secret би прибегнала до подобна стъпка, но очевидно доказателствата не са в тяхна полза. Само преди няколко дни Victoria’s Secret показа моделите от най-новата си колекция и с това хвърли огромно озадачене в модния свят. Очевидно дизайнерите този път са решили да пренебрегнат креативността и иновациите и вместо това да „заемат” идеи от една вече много успешна линия бански костюми. Става въпрос за актуалните бански на Triangl. Все още сме силно изненадани от това как световната модна къща с неограничени финанси и изградено име, за която работят някой от най-красивите жени на планетата, е решила да вземе идеята на много по-малък от себе си бранд, който дори нямаш да бъде толкова известен ако не беше тази революционна колекция, която сме сигурни, че и вие сте срещали из интернет пространството.

Неоновите нюанси с обграждащи ги черни кантове и презрамки веднага се превърна в хит заради комфорта, който осигуряват и факта, че с подобен бански комплект няма как да не се отличите на плажа. Това, което ни притеснява най-много, е факта, че Victoria’s Secret дори не са се постарали да покрият действията си с по-различен дизайн или поне по-разнообразни цветове. В момента „копирането” се разглежда от адвокати в САЩ, след като Triangl са подали оплакване за това, че са станали жертви на плагиатство. Предполага се, че Victoria’s Secret ще предпочете да оттегли колекцията си от магазините. Развитието на действията тепърва предстои.

Автор: Преслава Цачева