Здравословно ли е „здравословното хранене“

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Австралийски актьор качи 8 килограма, спазвайки уж здравословен режим на хранене с нискомаслени продукти

Многократно сме чували ползите от здравословното хранене – нискомаслени продукти, хранителен режим, забраняващ сладкото, храни с умерен холестерол, спортни напитки и т.н. Възможно ли е обаче това в днешния свят и на каква цена? И наистина ли това, което се рекламира като здравословно е действително здравословно?

Очевидно не на особено приемлива, след като 38-годишният австралийски актьор Деймън Гамо успява да качи 8 килограма, хранейки се именно с такъв „здравословен“ режим, пише „Дейли мейл“

В менюто на Гамо присъствали всякакви нискомаслени продукти, спортни напитки, и се лишавал от всичко сладко като шоколад и сладолед. Вместо обаче да се сдобие с мечтаната фигура, той се оказал с няколко килограма повече, омазняване на черния дроб, както и граничеща с диабет висока захар.

Виж още: 4 мита за отслабването

Причината за всички тези негативни ефекти от „здравословната“ храна е проста – в нискомаслените продукти има повече захар, дори и да не са сладки. Така без да приема каквито и да е сладки неща като безалкохолни напитки, сладолед, бисквити, бонбони, шоколад и т.н., той консумирал дневно по 30-40 чаени лъжички захар.

„Цялата захар беше от храни, възприемани като здравословни, каквито родителите често дават на децата си – нискомаслено кисело мляко, блокчета мюсли, зърнени храни и спортни напитки“.

По време на режима си, той бил много по-раздразнителен, помнел по-малко и като цяло губел форма. 

Виж още: Децата ни – на пето място в Европа по затлъстяване

Актьорът призова производителите за по-честни етикети на храните, а и самите купувачи да се информират по-добре. Самият той споделя, че след като е престанал със „здравословния“ режим е възвърнал добрата си форма.

Източник: „Дейли мейл“