10 неща, които трябва да сложите в плажната чанта

1
146
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Независимо дали планирате да останете край брега за час или за целия ден, има няколко неща, без които не бива да излизате, когато решите да щурмувате плажа. Някои от тях ще Ви осигурят здравословен престой, а други ще направят прекарването по-приятно.

Предлагаме Ви кратка подборка на 10-те неща, които задължително трябва да сложите в плажната чанта.

Голямата хавлия винаги е на мода. Но освен това, тя осигурява и комфорт. А и предпазва кожата Ви от прекомерната “ексфолиация” на горещия морски пясък. Набавете си кърпа в светли цветове и картинки.

Разбира се, на първо място е най-важното нещо – слънцезащитния крем. Според специалистите, такъв трябва да нанасяме всеки път преди да излезем, независимо дали отиваме на разходка или на плаж. Подберете продукт, който да отговаря на нуждите на кожата Ви, и се спрете на по-висок слънцезащитен фактор.

Не забравяйте да подновявате филма постоянно като нанасяте от крема след като излезете от водата или според упътването на производителя. Можете да си набавите и отделни продукти за лицето и косата си. Най-добре е да се подсигурите и с чадър, макар той да не изключва нанасянето на слънцезащитен крем.

След като сте осигурили защита на кожата си, погрижете се и за тялото като вземете бутилка вода. Най-добре я сложете в хладилна чанта, кулър или я замразете предварително, за да не се стопли бързо. Жаркото слънце и високите температури ни карат да се изпотяваме, а това носи риск от дехидратация, която трябва да преборим. Избягвайте консумацията на алкохол и кофеин на плажа.

Шапката е един от задължителните аксесоари за плажа. Сламена, със широка периферия в светли тонове. Когато прекарвате дълго време под слънчевите лъчи е добре да предпазите главата си от прегряване. Особено между 12 и 15 часа по обяд.

Добре е да се запасите и с нещо леко и свежо за похапване. Горещината има свойството да ни изтощава и дребна закуска няма да е излишна. Спрете се на микс от ядки и сушени плодове, крекери и солети или свежи плодове и зеленчуци. За тях обаче ще ви трябва хладилна чанта или кулър, за да не си навлечете стомашни проблеми с развалени продукти.

Ако кожата Ви е по-уязвима, но не искате да си тръгвате рано от плажа, набавете си тънка памучна блуза, най-добре в бяло, с която да се покриете, когато слънчевите лъчи Ви дойдат в повече. Препоръчително е кройката да е свободна, така че да не Ви спарва.

Да не забравяме и забавленията. Плажът не е само за дрямка и хващане на тен. Не забравяйте да сложите в чантата и книга, списание или вестник, с които да се занимавате, ако сте самички, или когато компанията влезе във водата и Ви остави да пазите багажа.

Плажът е чудесно място и за спорт. Не пропускайте да се порадвате на игра на топка във водата, фризби или друго забавление, свързано с физическа активност. Освен че са полезни за здравето и тялото Ви, игрите на плажа са и толкова забавни и приятни.

Ако си падате по по-спокойните занимания, можете да подготвите и някакви настолни игри – вземете тесте карти, шах, табла или дори Не се сърди човече. Организирайте си турнир и нека последния в класацията да е наказан да ходи до плажния бар за напитки.