Посланията на Петър Дънов

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

„Каквато и добродетел да притежава човек, тя е изписана на лицето му. Лицето е израз на Божествения живот на човека. Като изучавате ъглите на човешкото лице, вие виждате колко всеки е осмислил живота си.
Лицето ни е една написана карта, по която ние проследяваме дългия път на нашето битие, колебанията, своето пътуване. Трябва да разбираме пътя, който сме извървели, за да се поучим от грешките си и да се усъвършенстваме.

От всички се иска да живеят разумно! Природата е записала вашият живот върху лицето и ръцете ви. ЧОВЕК Е НАПИСАНА КНИГА. Тялото на човека показва цялата негова история.
Зад очите на човека стои Истината!
Зад ушите – Мъдростта!
Зад езика, зад устата – Любовта!
Зад носа – човешкият ум.!
Зад устните – човешкото сърце!
Зад ръцете – Човешката правда и зад краката – Добродетелта!

Кои хора са красиви? Светите, праведните и добрите. Всички останали са грозни, защото са в процес на развитие. Добре, че хората са поставени далечедни от други, за да не виждат колко са грозни. Грозотата е подобна на слабия огън. Този огън разтопява, изгаря – причина е за дисхармония. Видите ли нещо дисхармонично у човешкото лице, знайте, че това се дължи на някаква грозна черта на характера му.

Дяволът е в нашите глави. Ние сме собствените си врагове и ако нещо ни убива и ни пречи да вървим напред, това нещо пак сме самите ние!“

Тези и още много велики слова и послания ни е завещал днешният рожденик Петър Дънов.
Честваме 151 години от рождението му.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в: