50 Cent обяви банкрут :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: cltampa.com

 Личен банкрут обяви рапърът 50 Cent. Легендата подаде заявление за обявяване в производство по несъстоятелност в съда в Хартфорд, Кънектикът. Той дължи между 10 млн. и 50 млн. долара на своите кредитори, като напоследък загуби куп пари в съда. В момента певецът живее в имение във Фармингтън, Кънектикът, което купи от Майк Тайсън през 2003 г. за 4,1 млн. долара, пише „Стандарт“.

 

Тези дни Манхатънският граждански съд реши, че рапърът трябва да плати 5 млн. долара на Лавония, бивша съпруга на рапъра Рик Рос, от който има дете. Тя поиска сумата с твърдението, че 50 cent е пуснал в нета клип с нейно домашно порно, за да уязви конкурента си. Съдът уважи молбата й, очакват се нови искове.

 

Рапърът загуби и дело за над 17 милиона долара срещу фирма за слушалки, която се оплака, че певецът е откраднал дизайна на нейни продукти.

 

Говорителят на адвокатската фирма, която представлява рапъра в съда, обяви, че 50 Cent е подал документи за обявяване на фалит, „за да продължи своето участие в различни начинания и да продължи работата си като певец, докато реорганизира финансовите си дела“.

 

Освен че е продал повече от 22 млн. албума като певец, 50 Cent е главен изпълнителен директор на звукозаписната компания G-Unit Records и стои зад няколко търговски продукта, като луксозна линия маратонки и водката EFFEN.

 

Говорителят на певеца Травис Картър заяви, че бизнес интересите на 50 Cent ще останат „незасегнати“ по време на производството по несъстоятелност. Само преди три месеца „Forbes“ оцени богатството на 50’s наt $155 милиона.