4007 2.2 HDi с автоматична скоростна кутия

8
Добави коментар
kiro55
kiro55

4007 2.2 HDi с автоматична скоростна кутия

09.09.2009г 

Двойно удоволствие от управлението 4007, първият компактен всъдеход на Peugeot с 5 и 7 места, бе оценен високо заради отличния синтез между динамични двигатели, електронна интегрална трансмисия и безупречна ходова част.

С лансирането на версия 2.2 л HDi FAP 156 к.с. с роботизирана скоростна кутия с двоен съединител, 4007 доказва, че е възможно да се съчетае висока степен на автоматизиране на управлението, екологичност и удоволствие от управлението.

Dual Clutch System (DCS) За да отговори на очакванията на все по-взискателните по отношение на многофункционалността и удобството клиенти, 4007 залага на нова високотехнологична скоростна кутия Dual Clutch System (DCS). Тази система предлага автоматизиране на превключването на скоростите на механичната кутия и използване на два съединителя за предаване на въртящия момент на двигателя.

Първият съединител отговаря за четните, а втория за нечетните предавки. Прецизно електронно управление позволява да се изпревари смяната на скоростите и да се активира хидравлично за няколко десетки от секундата един от двата съединителя, които функционират паралелно без конвертор на момента.

По този начин винаги има един задействан вал и преминаването от една предавка на друга става за части от секундата, което гарантира изключително удобство на управлението : бързо, леко и плавно превключване на скоростите.

Накратко, Dual Clutch System гарантира комфорт без използване на съединителя, запазвайки динамиката на автомобил с механична скоростна кутия.

DCS с 6 степени Роботизираната скоростна кутия е с 6 степени, за да се експлоатира оптимално капацитетът на двигателя 2.2 l HDi FAP 115 kW (156 к.с.). Със същата цел е избрана технологията на хидравличния съединител и е постигнат голям въртящ момент на двигателя (380 Nm при 2000 об/мин).

Поливалентната скоростна кутия DCS 6 може да се управлява по два начина : в автоматичен режим с две програми (Drive или Sport) или полу-автоматичен (секвенциален), използвайки лостчетата за избор на предавка зад волана. Водачът може да смени във всеки момент режима.

Системи за помощ при управлението DCS 6 е адаптирана за движение по наклон. В зависимост от денивелацията на пътя, компютърът ще засили или намали спирачката на двигателя, за да се улесни управлението. Версията предлага и функцията помощ при потегляне по наклон. Taзи система, която произлиза от ESP, позволява автоматично спиране на автомобил за 2 секунди, за да се потегли по-лесно. Един динамичен и сигурен SUV Двигателят 2.2 l HDi FAP 115 kW (156 к.с.) последно поколение с DCS 6 е резултат от политиката за намаляване на разходите и увеличаване на екологичната ефикасност на автомобилите.

Технологията DCS позволява да се постигнат отлични стойности на разхода на гориво и вредните емисии : •7,3 л/100 км в смесен режим •192 г/км СО2 в смесен режим

Още по-забележителен дизайн Външният стил на 4007 е подсилен с няколко елемента, които подчертават високото ниво на този SUV на Peugeot.

В купето, козирката на купето е с елегантен шев, който откриваме и върху лайстните на предните врати. Регулаторите на климатика са хромирани. Многофункционалният дисплей между двата брояча в таблото е с нов цветен интерфейс, благодарение на използваната LCD матрица. Друга новост в 4007 е двойният аспух.

Новият модел, който публиката ще види за първи път на салона във Франкфурт, ще бъде лансиран на пазара в 24 страни през септември 2009.