Коктейлът. Кога и как се прави коктейл : Jabse.Ink : Напиши твоята историяКоктейлът. Кога и как се прави коктейл : Jabse.InK

1
Добави коментар
andreykvk
andreykvk

Това е един вид „събитие“, което може да се проведе поради различни причини: една книга, представяне на продукт, услуга, … Те са обикновено събития, които да привлекат много хора.

Най-широко използваният час е между 19 и 21 часа, но също така може да се проведат по обяд между 12 и 13.30 часа, приблизително. При избора на костюми трябва да имаме предвид важността на събитието и времето (ако е на обяд или следобед).

Холдинг коктейл обикновено се провежда в хотел или ресторант. През летния сезон може да е в градина или външни пространства. Името „коктейл”, може да бъде заменен до известна степен с „лека закуска”. Коктейл е акт на „стоене”, в който всички гости обикалят свободно из залата или градината. Възможно е да има преглед (под формата на приказки или конференция), преди да се премести в стаята, където реално се сервира самия коктейл. Домакините трябва да посрещнат своите гости пред вратата и ще останат там, докато не пристигнат повечето от гостите или петнадесет минути.

„Коктейлите са широко използван ресурс за презентации на бижута, книги и т.н.“

Тя трябва да бъде на разположение най-малко на две основни маси. Обикновено се поставя всички храни, сладки и солени, на една маса, а на друга всички напитки. В повечето случаи няма да има сервитьори които да обикалят сред гостите, предлагащи таблички с хапки и напитки. Добре е да има сервитьори който да обикалят и да носят на подносите храни и напитки до задната част на стаята или далеч от вратата, за да се предотврати настаняването на гостите в близост до масата, нещо което обикновено се случва доста често, и води до запушване или възпрепятстват навлизането на гостите, които пристигат или напускат.

Храните трябва да бъдат представени на малки порции (хапки), които могат да бъдат изядени на една хапка, като се избягва да има „тежки“ храни. Безспорно е че също трябва да има и поднос за „изхвърляне“, който се използва за оставяне на празни чаши и боклуци.

Много е важно правилно да се изчисли броя на гостите, за да имат достатъчно място. Трябва да се направи изчисление на квадратен метър на разположение от стаята и броя на присъстващите гости, въпреки че повечето хотели не го правят. Продължителността на този вид събития не трябва да надвишава предвиденото времето, макар и в зависимост от неговата успешност и броя на гостите, може да отнеме малко повече от предвиденото време.