10 от най-харесваните автомобили на всички времена

27
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 23.07.2012

Делова, градска, състезателна или семейна, с 3, 4 или 5 врати – всяка кола носи духа на своето време и уникален чар, който просто не може да се отрече. Затова и по въпроса коя е по-добра и коя е по-красива мненията могат да бъдат напълно различни и коренно противоположни. Редакторите на Popular Mechanicsе обаче се заеха с тежката задача да определят най-любимите измежду хилядите модели, излизали някога на пазара по света, и съставиха списък с 10 от най-харесваните автомобили на всички времена. Важното уточнение тук е, че в десетката няма маркирани конкретни позиции и подреждането не е във вид на класация, а моделите са изброени на напълно случаен принцип от 1 до 10.

1. Cadillac (1959) Цялата автомобилна мода в Америка от 50-те години на миналия век на практика може да се обобщи в Cadillac, модел 59-та. Голям, тежък и малко комичен на външен вид, това е класическа демонстрация на една отминала епоха и желана стока от колекционерския пазар днес.

2. Bugatti Veyron (2005 – 2011) Цели 15 години бяха нужни, за да може едно от основните имена на McLaren F1 да се появи и по улиците. Когато Veyron го представи, целият свят му обърна специално внимание. С всички подобрения в себе си The Super Sport на Bugatti Veyron достига абсурдната максимална скорост от почти 431 km/h.

3. Nissan GT-R (2009 – сега) GT-R е автомобилно чудо. И то не само заради уникалния си външен вид, но и заради свръхестествената си способност да използва високите технологии. Факт, с който моделът посрами екзотичните суперавтомобили, струващи няколко пъти колкото този Nissan.

4. Jaguar XK (2006 – сега) Кола, която може да бъде описана, като красива и то от всеки свой ъгъл. XK е спортен автомобил, с който Jaguar достига ново ниво на модерна елегантност в последното си поколение.

5. Lotus Elise (1996 – сега) Малък, лек, бърз и пъргав. Elise, заедно с далеч по-консервативния си събрат Exige, определя всичко това, което автомобилът Lotus е: стабилна връзка между шофьора и пътя.

6. SS Cars SS100 (1936 – 1940) Този запомняща се качулата красота е икона на автомобилния стайлинг от 30-те години на миналия век. СС Cars по-късно става известен като Jaguar.

7. BMW Z8 (1999 – 2003) Вдъхновен от разкошния модел 507 от 50-те години на 20 век, Z8 е отговорът на BMW на нарастващото търсене на най-висок клас роудстър. Той споделя своя експлозивен V8 двигател със суперседана М5.

8. Lexus LFA (2010 – сега) С ревящ V10 двигател и голямо количество компоненти от карбонови влакна, LFA е един от най-желателните суперавтомобили. Нюрбургрингският му вариант се доказа като един от най-бързите серийни автомобили тествани някога на известната немска писта.

9. Koenigsegg Agera (2011 – сега) Шведската компания Koenigsegg е специализирана изцяло в производството на спортни автомобили. С последното си творение – Agera, шведите направиха истински фурор, като автомобилът ускорява от 0 до 100 за 2.9 секунди, а до 200 за 7.5 секунди.

10. Audi R8 (2006 – сега) Беше само въпрос на време преди Audi да произведат суперавтомобил за себе си. И, когато най-накрая той се появи, R8 стана много бързо изключително обожавана кола – с мощен двигател и уникален външен вид.

Д.М.

Коментари

коментар(а)