Най-скучното „вирусно“ видео

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

Най-скучното „вирусно“ видео

02.08.2015 г., 17:04

Това не е реклама с атрактивна компютърна графика или красиви жени. В нея няма лукс и прелест, които да грабнат вниманието на аудиторията и да продадат идеята. Не е популярен видеозапис, който да се хареса на зрителите на YouTube и те да започнат да го споделят „вирусно“. Просто реклама е, на една благотворителна кампания, набираща средства за „скучната“ кауза да се помогне на бездомни хора. И мъжът, който говори пред камерата в рекламата, изглежда като може би най-безинтересния човек на планетата. С най-безличния проблем. Той някога бил бездомник.

Идеята на видеото е на фондация Arrels в Барселона, която от 1987 г. насам работи за набиране на средства в помощ на хората без подслон в испанския град и в страната. Видеото печели уважение сред водещите онлайн медии, които отразяват най-доброто от маркетинга по света. В края си, то е трогателно заради думите на мъжа пред камерата. 

Това е рекламната кампания, за която избрахме да ви разкажем днес. Озаглавена е „Най-скучното „вирусно“ видео“ и попада в категорията на маркетинга със социална цел. Вижте.