13-те отличителни качества на истинския реалист

5
Добави коментар
boleyn
boleyn

Реалист или оптимист сте? А може би песимист…

Обикновено „утвърдените” песимисти смятат и упорито се борят за тезата, че са реалисти. А някои оптимисти, на които просто не може светът да се начуди, също вярват, че гледат реално на нещата от живота.

Има някои признаци, които недвусмислено показват основните характеристики на трите типа хора. Днес ще започнем с 13-те отличителни черти на реалиста. Вие попадате в тази категория, ако…

1. Никога не ви се е случвало да си служите с благородна лъжа, за да предпазите чувствата на някого.

2. Не можете да се сдържите да не направите иронична гримаса или забележка, когато някой оптимистично възкликне: „Не се притеснявай, ще помислим за подробностите по-късно!”

Thinkstock/Guliver

3. Не понасяте приказките на хора, които говорят с тънко „розово” гласче за мечтите, неосъществимите си илюзии и представи, които няма възможност да бъдат осъществени. Не и на тази планета…!

4. Когато сте на купон, който се оказва отвратително скучен, вие взимате нещата в свои ръце и просто си тръгвате, а не таите надежди, че с напредването на вечерта може да стане по-забавно.

5. Страхотни сте във взимането на реални решения в настоящето, а не такива, които биха разрешили сегашните проблеми в бъдещето.

6. Ужасявате се, когато най-големият оптимист сред приятелите ви започне да се оплаква колко ужасен е животът му!

7. Винаги подкрепяте идеята за раздяла в една връзка, в която очевидно мъжът и жената нямат никаква перспектива за общо бъдеще. Независимо дали се отнася до вашия личен живот, или този на близък човек.

Thinkstock/Guliver

8. Приятелите ви винаги се обръщат към вас за любовни и всякакви други съвети, защото знаят, че виждате нещата ясно и не сте пристрастни към една или друга гледна точка.

9. Прекъсвате на секундата разговор, в който едната страна направи подобно на следното твърдение: „Сърцето ти ще те отведе там, където най-искрено пожелаеш!”

10. Не сте съгласни с мнението, че чувствата винаги замъгляват разума и пречат на вземането на важни решения.

11. Не се колебаете да бъдете „гадняра”, който винаги казва суровата, но неизбежна истина право в очите.

12. Ежедневието ви не е наситено с мечти и планове за красивото бъдеще, нито пък със съжаления и носталгия по отминалото време.

13. Живеете в настоящия момент и нищо друго няма значение за вас! Работите усърдно, защото знаете, че успехът зависи единствено от вас самите.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!