Ето кои са 6-те най-широко разпространени типа затлъстяване и как да се преборите с тях! Част II !

1
Добави коментар
informiran365
informiran365

4.       Килограми, качени заради метаболитно, атерогренно затлъстяване

Този синдром се отличава с това, че мастната тъкан се натрупва вътре в корема и около всички, намиращи се там органи! Стомахът се издува, като балон, което позволява натрупването на още мазнини вътре в него! Обикновено, хората страдащи от това затлъстяване имат проблеми с дишането и наблягат повече на алкохола. Излишните килограми са най-малкото, за което хората страдащи от него трябва да се притесняват! Метаболитното, атерогренно затлъстяване е чест причинител на хипертония и различни сърдечни заболявания!

Как да се справим? С диета! Това е единственият начин, да се справите с този вид затлъстяване, алармират от dama.bg. Сбогувайте се с вредните си навици, а също и с червеното месо, захарта, пикантните подправки и картофите! Освен това, намалете размера на порциите, които ядете и пийте много вода!

5.       Килограми, качени заради венозна недостатъчност в крайниците:

 

По принцип, това състояние се смята за генетично предавано, понякога обаче може да се появи с напредването на възрастта, при бременност или продължително заседяване. Венозната система и мускулите на крайниците играят ролята на една помпа, отвеждаща кръвта към сърцето. Ако нещо наруши функциите и може да се стигне до редица проблеми, един от които е напълняването.

 

Как да се справим? Не правете нищо, което може да възпрепятства нормалното движение на кръвта в крайниците! Това означава да не носите прекалено прилепнали панталони, прекалено високи обувки, да не кръстосвате крака, докато седите, както и да не седите прекалено дълго! Забравете за мазната, пържена храна, алкохола и тютюнопушенето. Правете си чести почивки, при които вдигайте краката си високо и заложете на много ходене пеша, съветват от !

 

6.       Килограми, качени от бездействие:

 

При това затлъстяване хората трупат мазнини точно в областите, които преди това са били активни, заради тренировки, упражнения или просто забързано ежедневие.

 

 

Как да се справим? С храна! Колкото и странно за звучи това е идеалният вариант да се справите с килограмите, качени от бездействие! Не оставайте дълго гладни и ще ускорите метаболизма си. Ключът са чести, но малки хранения, както и голямо количество вода!