Минете на пълнозърнест с Елиаз – хлебозавод Горубляне 10.08.2015 at 22:52

2
Добави коментар
Sima
Sima

Мъжете, като физически по-силната половина от човечеството, трябва да консумират храни, които да им дават повече енергия. Имам за вас няколко предложения за такава храна, която ще ви даде сила и която лично аз бих сложил към страната на здравословното, след малко ще разберете защо. Аз се залавям за работа, а вие с четене 🙂

1. Яйце върху пълнозърнест хляб на фирма Елиаз (хлебозавод Горубляне), авокадо, спанак и домат С това в чинията си ще се заредите с протеини за изграждане на мускулите, ще сте заситени за по-дълго време, а кръвната ви захар ще е на едно стабилно ниво. Яйцата са източник на витамин В12 за здрава нервна система, както и на витамин D, желязо и цинк за костите и имунната система. Пълнозърнестият хляб пък има фибри, които за полезни за червата. Този, който аз ползвам, е на хлебозавод Горубляне и се нарича пълнозърнест рол тост. Фирма Елиаз, между другото, разполага с голямо разнообразие от хлябове, обърнете внимание следващия път като ходите до магазина. Авокадото ще ви даде доза от добрите ненаситени мазнини в грижата за сърдечно-съдовата система, а също и бета-каротин за отлично зрение. Доматите и спанакът пък са антиоксиданти.

2. Смути с оризов протеин, прясно мляко, банан и кисело мляко Това смути също е богато на протеини и е добър старт на деня. Засищащо е и утолява жаждата за нещо сладко рано сутрин. Оризовият протеин представлява просто смлян на прах кафяв ориз. Прясното мляко нека да е натурално, от щастлива крава на село, както и киселото, което ще даде баланс на чревната флора. И двете, както добре знаете, са източник на калций за костите. Сложете плодове, които ще ви заредят с достатъчно витамин С и имат антиоксидантна функция. Освен банан стават и горските плодове, крушата и мангото. Чувал съм, че акай беритата били подходящи за смутита като източник на свободни радикали, но у нас нещо не мога да ги намеря. Всичко това се разбърква в блендера.

3. Кисело мляко, круша, фурма, тиквено семе и мед За киселото мляко вече казахме. Останалите съставки се добавят към него. Крушата се оказва уникален плод с ободряващо действие, помага за борба със стреса и има антимикробни свойства. Кой да предположи? Сложете и малко фурми за повече фибри и желязо. Тиквеното семе е източник на цинк – важен минерал за мъжката репродуктивна система. Медът общо взето е полезен за всичко, стига да е натурален.

Posted in: Лични by Jekov / Tags: акай бери, Елиаз, кисело мляко, мъже, оризов протеин, протеин, пълнозърнест хляб, работа Елиаз, смути, фирма Елиаз, хлебозавод Горубляне, храна