Как да контролираш Android устройство от всеки компютър + [Видео]

2
Добави коментар
pomagai
pomagai

Били ли сте някога в ситуация в която използвате своя компютър, когато точно в този момент Ваш приятел е решил, че трябва да Ви изпрати текстово съобщение? Вие трябва да спрете това, което правите на компютъра, след това да вземете Вашия смартфон и да отговорите на съобщението. Тогава, ако Вашият приятел реши да Ви отговори с друго съобщение,  трябва да жонглирате назад и напред между Вашата мишка и клавиатура и Вашето мобилно устройство.
Но какво ще кажете, ако бихте могли да отговорите на същото съобщение, като просто отваряте един прозорец на компютъра си? И представете си, ако този прозорец Ви позволява да имате пълен контрол над Вашия смартфон, докато се зарежда през USB? Разработчикът Koushik Dutta е видял това, че тази фантазия и сценарий може най-накрая да е реалност, тъй като новият му Vysor работи за уеб браузъра Chrome.

Стъпка 1: Активиране на ADB (само за Windows)

Ако използвате Windows PC, ще трябва да инсталирате драйверите ADB. Така кликнете върху тази връзка ТУК и трябва веднага да започне изтеглянето. (Потребители на Mac не е необходимо да направите това, така че преминете към следващата стъпка). Когато приключите,инсталирането стартирайте а след това следвайте указанията.

 Стъпка 2: Разрешаване на USB Debugging на Вашия Android

След това ще трябва да дадете възможност на ADB на Вашето Android устройство, а след това се уверете, че е настроено винаги да позволява връзки към и от Вашия компютър. Така свържете телефона или таблета към компютъра чрез USB кабел за данни, след това отворете менюто Настройки на Вашето устройство Android.

След това менюто „Developer options„. На следващото меню, да се даде възможност на опцията „USB отстраняване на грешки„, след това натиснете „OK“.

 

 

 

 

 

 

 

 

В този момент, Вашия телефон все още е свързан към Вашия компютър, трябва да видите допълнителен прозорец с въпрос дали искате да дадете възможност на ADB да се свърже с това устройство. Поставете отметка в квадратчето „Винаги разрешавай от този компютър„, след това натиснете „OK“.

Стъпка 3: Инсталиране на Vysor App за Chrome

Следва, инсталирането от този линк ТУК от браузъра на Google Chrome на компютъра Ви. От тук, натиснете бутона „Добави в Chrome“ в горната част на екрана, за да инсталирате Vysor Chrome приложението.

След като Vysor е бил инсталиран, натиснете „Launch App„, или отворете Chrome App Launcher от бара s отметки в близост до горната част на екрана, след това кликнете върху иконата Vysor.

Стъпка 4: Свържете Vysor с посочено от Вас Android устройство

С инсталирани Vysor и ADB, докато използвате Вашия компютър, преглеждането и управляването на Android устройството ще бъде невероятно лесно от сега нататък. Започнете, като кликнете върху „Find Devices“ бутона на главното меню в Vysor.

Оттук изберете Вашето Android устройство от списъка, след това кликнете върху „Select“, след което на екрана трябва да започне да се отразява връзка към Вашия компютър в рамките на няколко секунди. Ако имате проблеми със свързването, повторете отново Стъпка 1 от този урок, за да се уверите, че ADB е настроен правилно.

Стъпка 5: Контрол на Вашето Android устройство от Вашият компютър

Сега, когато сте свързани, можете да видите дисплеят на Вашето Android устройство в прозорец на Вашия компютър. От тук можете да използвате мишката или клавиатурата, за да управлявате Вашият телефон или таблет, както обикновено.

Има няколко клавишни комбинации с които трябва да сте наясно. Използвай  ESC, за да се симулира бутона назад, клавиша F1, за да получите достъп до функцията от менюто на Android, и ключът Home за да отидете обратно към началния екран. На MacBook, тези клавишни комбинации може да се различават или да не работят изобщо.

Ако отворите приложение с landscape ориентация, прозореца на Вашия компютър автоматично ще се завърти за да се побере на съдържанието на Вашия екран. Същото важи и ако искате да промените размера на прозореца–просто плъзнете от един от ъглите и съдържанието ще промени спрямо мащаба.

ВИДЕА
Коментари