Съвети & Трикове: 6 неща, които вероятно не знаете, че можете да направите във Facebook

1
Добави коментар
pomagai
pomagai

Знаете ли, че можете да добавите употреба на произношението на името си във Фейсбук? Да сложите колоритен текст върху снимките, които публикувате? Какво ще кажете да отбележите края на една връзка, без 500 от приятелите Ви да получават уведомление?

Много от тези съвети и трикове не са добре познати, дори на ветераните във Facebook. Facebook е постоянно актуализира своите услуги, добавяне на нови функции или променя старите. Много от тях може да се промъкнат през пукнатините.

Ето няколко начини да подобрите Вашия Facebook опит:

1. Как се казваш?

Повече от 83 на сто от потребителите на Facebook са извън САЩ и Канада, и те използват повече от 80 езика, за да общуват с приятелите и семейството си. Това са много хора, и много различни начини да се произнесе името им. За да добавите употреба на произношение, отидете на „About“ раздел на Вашия профил и кликнете върху „Details about you“, след това „Name pronunciation.“ Тук, Facebook ще предложи предложения за първото и фамилното Ви име и можете да ги слушате преди избора. Можете да добавите и прякор и много други.

2. Еднократна парола

Влизане в системата от обществен компютър? Ако не се чувствате удобно да пишете парола на споделена машина, която може да има вреден софтуер, Facebook Ви позволява да поискате еднократна парола. Вие ще получите осем цифрена парола, която работи за следващите 20 минути и не може да бъде използвана повторно.

3. Отписване

Всеки, който коментира популярен Facebook пост, или принадлежи към особено разговорлива група, знае, че тези нотификации Ви казват, че „Hristo Aleksandroff и 4 други също коментират публикацията“ може да получите много такива нотификации които са малко досадни. Можете да изключите известията за отделните постове, като кликнете върху иконата на земното кълбо в горния десен ъгъл на Вашия уеб браузър, а след това на „Х“, в непосредствена близост до индивидуално уведомление. Можете също да промените настройките си за известяване тук, за да получите по-малко или повече от тях за всяка група, към която принадлежите.

За да направите това на мобилния, кликнете за да видите оригиналната публикация, а след това щракнете върху стрелката надолу в горния десен ъгъл. Ще видите опция за „изключи уведомления.“

4. По-тихо

Обявяване на връзки и бракове във Facebook е забавно. Поствате и гледате колко харесване и поздравления ще имате. Превъртаме напред няколко години и за някои двойки, славата избледнява, да не говорим за любовта и брака. В този случай, може да не искате да обявите необратима повреда на 450 от най-близките си приятели.

За щастие, все още можете да отбележите края на една връзка, без да уведомите всички. Отиди в профила си и кликнете върху „About“ раздела, а след това „family and relationships“ По отношения, ще видите сива икона, която най-вероятно се казва „Friends„, или може би „public“ Променете на „only me“ След това се променете състоянието на връзката Ви. След известно време, можете да го промените, ако желаете.

5. Хубави Снимки

Благодарение на популярна, но малко известна нова функция, Facebook Ви позволява да подсилите снимките, които публикувате чрез добавяне на текст и странни стикери, като чертежи на водолазна екипировка, слънчеви очила или царевично куче. Този инструмент е достъпен на Iphonе-ите и скоро за Android устройствата. За да го използвате, изберете снимка, за да качите и кликнете върху иконата на магическата пръчка. Тук ще намерите опции за наслагване на текст, както и същите стикери можете да използвате в други части на Facebook.

6. Проверка за сигурност

Друго скорошно допълнение към инструментите на Facebook е „проверка на сигурността„, който направлява потребители чрез контролен лист за цел да направят профила по-сигурнен. Това включва излизане от Facebook през уеб браузъри и приложения, които не се използват, и получаване на сигнали, когато някой се опитва да влезете с Вашият профил от непознато устройство или браузър. За да го използвате, отидете на https://www.facebook.com/help/securitycheckup на Вашия компютър – тази функция все още не е на разположение за мобилното приложение.

 

Коментари