Когато жената е отгоре

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Понякога се налага Спящата красавица и Принца да си разменят ролите

Жените днес често разбират превратно искането на мъжа да бъде пасивен в леглото – то се тълкува като липса на влечение. Ако е пасивен, бих помислила, че е сменил резбата или вече не ме желае, признават някои представителки на слабия пол.

Грубо казано, Той се превръща в егоистично животно, което просто иска да бъде „обслужвано“ от гейша-робот и не прави нищо за нейното удоволствие. 

Самите мъже, от своя страна, крият желанието си да бъдат „отдолу“, защото са свикнали с онова амплоа на самец, който е винаги готов и без задръжки – независимо дали е изморен, в депресия, с проблеми в службата, без работа или

просто иска разнообразие в леглото

Всъщност, много жени смятат, че мисионерската поза е най-подходяща за достигане на оргазъм, но обръщането на 180 градуса им осигурява още по-добра стимулация.

Същевременно първата стъпка към смяна на ролите често затруднява мъжете – било заради неловката ситуация при поставянето на задължителния презерватив, било защото може да изглеждат прекалено агресивни.

От друга страна, жените също са застрашени от прекалено настъпателния тон, който „извоюваха“ за техния пол феминистките.

Не трябва да го нападате

като изгладняла за секс мома, съветват сексолози – вместо това можете да демонстрирате готовност, като удължавате целувките и се притискате към него.

Изследванията в развитите страни сочат, че „размяната на ролите“ за мъжа означава Тя да стане инициатор в секса и да води както в предварителната игра, така и по време на акта, налагайки темпото – т.е. да бъде съблазнителка.

В книгата си „Какво всъщност искат мъжете“ (What Men Really Want: Straight Talk from Men about Sex) американката Сюзан Крейн Бейкъс е стигнала до извода, че най-честото им оплакване е

пасивността на партньорката им в леглото

Отговорността винаги пада върху нас, роптае силният пол, донякъде не без основание. Те осигуряват вечерята за двама, букет цветя, шампанското, романтичната музика, а трябва и да отгатват (и изпълняват!) желанията Й в леглото.  

Но специалистите твърдят, че проблемът все още е в липсата на желание. Хората си признават, че стресът, умората и безпаричието често са сексуална бариера, пред която те нямат власт… 

Източник: Nie-Jenite.bg