Очаква ни топла есен :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър Нова ТВ

 През цялата седмица ни очакват максимални температури между 32 и 35 градуса, а в петък и събота ще е дори още по-горещо.  5 септември ще е най-топлият ден от седмицата, съобщи в „Здравей, България” по Нова ТВ доц. Георги Рачев, преподавател по синоптичен анализ и синоптична климатология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

 

„Моята прогноза е, че на 14 септември ще вали, а  на 15 поне сутринта ще можем да осигурим на децата първи учебен ден без валежи“, добави той.

 

„Всички метеорологични центрове смятат, че есента в България, а в  целия Балкански полуостров ще бъде топла, някои твърдят, че ще бъде малко валежно, а други са на мнение, че ще е малко по-сухо. Аз мисля, че ще е малко по-сухо“, каза още доц. Рачев.

 

„Няма човек, който да може да познае каква ще е зимата. Засега прогнозата е, че ни очаква малко по-топла и по-суха зима в сравнение с миналогодишната“, заяви още доц. Рачев.