От какво има нужда всеки малък ученик

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Какви пособия трябва да купим на детето си за училище

Идва време за училище. Ако имате дете, знаете каква олелия настава. Уеникът ни има нужда от множество неща – дрехи, тетрадки, учебници, бележници, раница, обувки, спортен екип, химикали, моливи, пособия и какво ли още не. Самата идея за това колко неща трябва да се купят, може да ни докара главоболие и лека финансова криза. 

Всички знаем какво означава това – часове обикаляне по магазините, нерви, често дори опашки и като цяло загуба на време. Най-доброто решение в случая, което ни позволява да се избавим от цялата тази суетня, е онлайн пазаруването. Разбира се, за някои неща може да ни се наложи да направим една обиколка по магазините, но най-важните материали, нужни на детето ни в училище, могат да бъдат открити и онлайн. 

Затова и от колежките от Nie-Jenite.bg предлагат малко помощ в планирането. Те ви предлагат списък с най-важните пособия за училище, от които детето ви има нужда, и които могат да се намерят в интернет:

1. Тетрадки

Никой ученик не може без тетрадки в училище. Те са нужни за всеки един предмет. Това, което ни трябва, е да са здрави (за да не се скъсат), да са достатъчно големи, че да не се изписват твърде бързо. В случая най-подходящи са тетрадките с твърда корица от термохартия. Те отговарят на нуждите на детето, а освен това са направени от еко хартии. И ги има в разнообразни цветове.

Цена: 8,93 лв.

2. Комплект за чертане 

В часовете по математика децата ще имат нужда от комплект за чертане, включващ линия, молив, гума и острилка – всичко, което е нужно на един малък ученик, за да се научи да чертае прости фигури. В случая те са типични материали и това, което трябва да търсим, е здравината и интересната картинка, която да накара детето ни да се зарадва. 

Цена: 2,64 лв.

3. Цветни моливи

Рисуването е неделима част от учебния процес при децата, като моливите винаги са важни. Те трябва да са здрави, да не се чупят и да имат достатъчно цветове, за да могат малките ученици да дадат пълна свобода на фантазията си. Металната кутия винаги е предимство, с нея моливите няма да се загубят и няма да се повредят в раницата. Освен това хубавата кутия е повод на детето да се похвали. Освен това уникалната картинка ще предотврати възможността за объркване на пособията с тези на другите деца. Това важи за всеки един предмет за училище. И ако вземете под внимание това, най-вероятно ще ви спести известно количество рев и караници с другарчетата.

Цена: 6 лв.

4. Пастели

Заедно с моливите идват и пастелите. Тук важи същото – да са разноцветни, да са поставени в удобна кутия, изрисувана с любими анимационни мотиви, за да радва малкия си притежател.

Цена: 1,20 лв.

5. Водни боички

Също важен фактор в процеса на творческо обучение. Тук важни са няколко неща. Като за начало, те не трябва да са токсични, за да не може детето ни да се натрови с тях. Трябва да може да се рисува добре с тях – да не са твърде бледи. И разбира се, да може да се отмиват лесно от дрехите на децата.

Цена: 2,20 лв.

6. Ножица

Ножичката също е задължителна част от пособията на един малък ученик. С нея детето ще изрязва, ще прави гирлянди, ще украсява и ще майстори фигурки от хартия. Разбира се, тя трябва да е обезопасена и достатъчно разпознаваема, за да не се стигне до караници чия е ножицата, както обяснихме по-горе.

Цена: 5 лв.

7. Пластелин

Всички помним колко сме се забавлявали като малки, оформяйки какви ли не фигури от пластелин. Той играе важна роля в изграждането у децата на усещане за форма и перспектива. Проблемът при много пластелини е, че те са отровни. Затова е важно да изберете такъв, направен само от чисти материали. Другият фактор са цветовете – колкото повече, толкова по-добре. 

Цена: 13 лв.

8. Раница

И всички тези пособия, заедно с учебници, химикали и още редица други неща, за които едно дете може да се сети да вземе със себе си в училище, ще стоят в раницата. Тя трябва да има добра вместимост, но да отговаря на чисто физически на детето. Трябва да е удобна, да не води до излишно изпотяване и най-вече – да е здрава. 

Цена: 60 лв.

Всички тези пособия можете да откриете в международната платформа за онлайн търговия Kaymu.bg, в която всеки може да купува и продава! В тази изключително лесна за използване платформа са събрани на едно място всички онлайн магазини.

Източник: Nie-jenite.bg