Джеймс Бонд „спи с толкова жени, а е дяволски самотен“

2
Добави коментар
nelita2
nelita2

Такова поне е мнението на Даниел Крейг, който бе избран да играе топшпионина през 2005 г. Първият рус актьор в тази роля имаше трудната задача да приведе агент 007 в

Такова поне е мнението на Даниел Крейг, който бе избран да играе топшпионина през 2005 г. Първият рус актьор в тази роля имаше трудната задача да приведе агент 007 в тон с ХХI век.

Десетилетие по-късно мнението на 47-годишния актьор за Джеймс Бонд не е съвсем положително – особено що се отнася до старомодния мъжкарски имидж и неуважителното поведение спрямо жените, които биват жертвани с лекота по пътя към крайната цел.

Пред сп. „Ескуайър“ актьорът коментира, че когато поел ролята, героят му и без това се нуждаел от пълна промяна заради многото пародии от типа на „Остин Пауърс“.

Затова двамата с режисьора Сам Мендес решили да опитат различен подход, като поставили акцент върху

изолацията, която би трябвало да чувства Бонд

„Той е дяволски самотен. И това е печално. Спи с всички тези красиви жени, но след това те си заминават… Тъжна работа. А когато мъжът започне да остарява, става още по-зле. На теория може би е много приятно – макар и спорно, – но в действителност след два месеца… всеки би се потиснал.“

Крейг все пак е убеден, че Бонд може да се промени към по-добро. Според него е много важно актрисите да бъдат възприети като нещо повече от аксесоар на главния герой.

„Надявам се, че моят Бонд не е такъв сексист и женомразец

като по-ранните версии. Светът се променя, а и аз определено не съм от този тип мъже. Той обаче е такъв, какъвто е създаден, затова е важно женските образи във филмите му да са равностойни“, казва още актьорът, чийто четвърти филм в ролята – „Спектър“, излиза тази есен.

Премиерната дата на 24-тото заглавие в поредицата у нас е 6 ноември, а момичетата на Бонд този път се играят от французойката Леа Сейду, британката Наоми Харис, която се завръща в ролята на мис Мънипени, и италианката Моника Белучи.

Моника Белучи като вдовица на мафиот в кадър от „СПЕКТЪР“

Сюжетът

Загадъчно послание от миналото на Бонд го изпраща на лична мисия в Мексико сити, а впоследствие и в Рим, където среща Лучия Шара, красивата и недостъпна вдовица на скандалноизвестен мафиот.

Бонд прониква на тайна среща, където разбира за съществуването на зловеща престъпна организация, известна под името СПЕКТЪР.

Междувременно в Лондон, Макс Денби (Андрю Скот), новият директор на Центъра за национална сигурност, подлага на съмнение действията на Бонд и значението на оглавяваното от М (Ралф Файнс) MИ6.

Бонд тайно вербува Мънипени (Наоми Харис) и Кю (Бен Уишоу), които да му помогнат да открие Маделин Суон (Леа Сейду), дъщерята на неговия отколешен враг г-н Уайт (Джеспър Кристенсен), който може да се окаже ключът към разкриването на СПЕКТЪР.

Като дъщеря на наемен убиец, тя разбира Бонд по-добре от мнозина други.

Приближавайки се все повече до сърцето на СПЕКТЪР, Бонд открива смразяваща връзка между себе си и врага, когото търси (Кристоф Валц)…