Модна къща „Жени стил“ представя колекция Есен/Зима 2015-2016 „Готик мода и поп-арт“

8
Добави коментар
fashionbg
fashionbg

Модна къща „Жени стил“ представя колекция Есен/Зима 2015-2016
„Готик мода и поп-арт“

Модна къща „Жени стил“ с дизайнер Евгения Живкова ще представи колекция есен/зима 2015-2016 на тема: „Готик мода и поп-арт“.

Лице на колекцията е Андреа Стефанова. Ревюто ще се състои на 16 септември /сряда/, от 19.30 часа в Paradise Center, Sofia Event Center, ет. 3, зала „Сигма“.

Модните облекла трябва винаги да разказват история, те са за жени, които намират своята женственост, експериментирайки със силуета, цветовете и материите, за жени, които искат да изразят индивидуалността си, повече отколкото искат да се трансформират в жени, които другите биха искали да видят в представите си.

Зимата на 2015-2016 година е за експерименти, комбинирайки неочаквани облекла, играейки си с текстурата на материите и принтовете. Този начин на обличане изисква увереност в избора.

Колекцията за сезона е вдъхновена от два ярки стила в историята на модата. Единият е готик стилът на обличане, в който съществуват много субкултури, но водещото при него е изразяването на собствения стил и индивидуалност чрез черни дрехи, или дрехи в тъмни нюанси.

Черно яке или сако разиграно с пеплум в талията се комбинират с малка черна рокля, пола или панталон. Материите, които са използвани за ежедневните облекла и бизнес костюмите, са: вълна, трико, кожа, ръчно тъкани тъкани, наподобяващи черга, също и материи, изработени по нови технологии, правещи ги да изглеждат релефни и плътни.

При тези облекла за закопчаване като акценти са използвани метални ципове.

Смокингите с панталони с разнообразен силует, наподобяващи мъжка визия и съчетани с бели ризи, са изключително актуални за сезона.

Вечерните облекла в този стил са малки черни рокли и дълги черни рокли. Някои модели са разкроени и с набор в талията, други са прави с дължина до коляното. При тях са характерни дългите ръкави и съчетаването на няколко вида дантели.

Дългите официални рокли са изработени в комбинация от коприна и дантела, също и от бродирана мрежа.

Черните облекла, характерни за готик модата се разнообразяват с облекла вдъхновени от поп-арт културата. При тези облекла са използвани ярки цветове като тюркоазено, зелено, турско синьо и лилаво. За тях са характерни абстрактните, дори сюреалистични принтове, също и принтовете взаимствани от масовата култура.

Целта на тези модели е да изненадват и да правят жените забележими. Нуждата за удовлетвореност се изразява върху облеклата във вид на ярки картини или необичайни детайли. В една дреха се съчетават вълнени и копринени платове с един и същи принт. При някои от моделите като допълнение е добавена дантела и тафта.

Като контрапункт на черния готически стил, стилът поп-арт в колекцията е микс от цветове с необичаен закачлив рисунък, за който е характерно, това че няколко отделни елемента, извадени от оригиналния си контекст, се наслагват върху един плат и дреха. Миксирането на принтове с различна пропорция, правят дрехите да изглеждат по-интересни.

От тези платове са изработени манта, сака, рокли, поли, ризи и панталони, които могат да се комбинират както по между си, така и с дрехи в дюс.

Материи: вълна, кашмир, кожа, шифон, коприна, тафта, дантела, трико.

Цветове: черно, тюркоазено, зелено, турско синьо, лилаво, бяло.

Снимки:
1. Евгения Живкова
Фото: © Огнян Панов
2-3. Модели на „Жени стил“ от ревю есен/зима 2013/2014 г.
Фото: © Соломон Франсес
4. Фотосесия пролет/лято 2015 г.
Фото: © Дилян Марков
5. Фотосесия пролет/лято 2013 г.
Фото: © Дилян Марков

Манекени: Модна агенция „Визаж“
Прически: Тодор Тошев, Силвия Тошева, Весела Тошева
Грим: Любомир Николов
Фотограф: Алекс Манчев

Евгения Живкова изказва сърдечни благодарности на: Dynacord – България,
Davco Group, Sofia Event Center