Първият учебен ден 15.09, като национален спасител!

4
Добави коментар
petkodimoff
petkodimoff

Днес е 15-ти септември, неофициалния национален празник на България. С тръгването на учениците на училище вървят и трескави подготовки на родителите от няколко седмици насам. Това е така, защото за всеки родител е важно детото му да бъде образовано и успешно в живота. 

Големият проблем на Българското общество днес е формирането на ясна политика в областта на образованието и науката. Това не може да стане без оглед на изискванията на системата за националната сигурност на страната.

Проблемът не е във формулирането на нови схеми на образователните степени (такива има под път и над път), а  цялостна схема на елементите на националната образователната система,  като част от общата система за сигурност на страната.

Образованието е част от образователната система. За определяне на неговите структурни елементи може да се използва кръгът на ЮНЕСКО, който дава най-общата структурна рамка.    Той включва всички елементи от законовата рамка, отделените ресурси, управленска администрация, през учители и ученици до самото съдържание на образованието.