Покупка на къща в Русе – за какво да внимавам

1
Добави коментар
Georgieva34
Georgieva34

Ако обмисляте покупка на къща в Русе и имате средствата за това, тази статия е за вас. При покупка на къща трябва да внимавате, защото има специфика, която в никакъв случай не бива да бъде подминавана. А и не искате да си дадете парите за нещо, което впоследствие може да ви съсипе удовлетворението!

Покупка на къща в Русе  – какво да съобразя

На първо място трябва да определите точно колко пари можете да отделите за такава сделка. По-хубавото е по-скъпо, затова преценете финансовите си възможности и съобразно това уточнете каква къща ще търсите.
Помислете в кой район искате да се намира къщата. Съобразете каква е възможността за лесен достъп до местоработата ви, за бързо достигане до услуги и магазини. Така ще си спестите затруднения и по-високи разходи.
При покупката на къща в Русе се запитайте дали бихте се чувствали комфортно в имота. Често предлаганите къщи на достъпни цена не са в перфектен вид. Преценете дали бихте могли да направите някой компромиси и дали ще ви стигнат средствата, за да превърнете закупения имот в свой дом. Не се ли почувствате обвързан с къщата, атмосферата и нейната визия, за какво ви е да живеете в нея?!
Ако сте с деца, трябва да определите дали и на тях ще им бъде удобно в имота, който сте избрали. Добре е да се посъветвате с тях, защото те като част  от семейството  също имат право на мнение. Важно е да се определи дали има близко учебно заведение, а ако няма, дали би представлявало за вас трудност да карате децата на училище с автомобил. Друга опция е да използват градския транспорт, който в повечето квартали на Русе е добре организиран.
При оглед на къща в Русе не можете да подминете двора. Той е сакралното място, той е елементът, който отличава този тип имот от всички останали. Помислете какъв двор искате да имате – с повече зеленина и цветя, които изискват поддръжка, или такъв без зеленина – който не изисква кой знае какви усилия.
Не е тайна за никого, че една къща изисква повече поддръжка от един апартамент. Покривът, избените и таванските помещения, пространствата около сградата са само ваша грижа. Задължително е планът за бюджета ви да съдържа точка „непредвидени разходи и ремонти”.

Покупка на къща в Русе – плюсове и минуси

Плюсът на къщата се отъждествява с възклицанието „Ама вие живеете в къща с двор”. На фона на всички блокове, апартаменти и високата концентрация на население в жилищните сгради, къщата ви дава известна самостоятелност. Позволява ви, също така, по-голяма свобода в организирането на кътове за почивка, забавление, повече място за вещи, обособяване на собствено място за паркиране.

Минусът на добрия имот от този тип е по-високата цена в сравнение с апартаменти в Русе за продан от средностатистически клас. Възможни са компромиси. Например закупуване на имоти, които са в идеални части, а не със самостоятелни дворове; жилища, нуждаещи се от повече ремонт, който може да бъде разсрочен във времето, но все пак ще ви даде възможност да постигнете желаното на по-късен етап.

Ако искате да направите покупка на къща в Русе, се обърнете към Сиана Имоти Русе. Ние ще ви предадем своите професионални знания, за да сбъднете мечтите си.

Публикувано в За Русе, Недвижими Имоти Русе и отбелязано с двор, къща, покупка, покупка на къща на 27.08.2015 от Пламен Савов.