Помогни си сам за да ти помогне и Бог

1
Добави коментар
georgistanev
georgistanev

Подкрепата, помощта и Божията благословия са право пропорционални на собствените ни усилия. Ако даваме ВСИЧКО от себе си, получаваме ВСИЧКО от Бог; даваме малко – получаваме МАЛКО; не правим абсолютно НИЩО – рискуваме да получим същото в замяна.

И така, ако някога имате собсвени благотворителни проекти, стремете към „цялостно решение“, като имате на ум и горната поговорка.

Какво имам предвид ще обясня с пример от живота: Мадагаскар е една от най-бедните страни, където около 90% от населението преживява с по-малко от 1 (едно) евро на ден! Хората са трудолюбиви и скромни. Не се оплакват!! И сега, в тази ситуация, искате да помогнете на някое семейство, да речем самотна майка с няколко деца и ограничени възможности за изкарване на прехраната. В този случай, една сума от 300-400 евро е достатъчна да промени живота на това семейство, но…вложени по правилния начин т.е. 1. човекът полага всички усилия, труди се много, но му е необходим само един последен „тласък“ нагоре т.е. упоменатата по-горе сума; 2. има някаква идея, която само чака средства, за да се претвори. Ако такава липсва, то ние сме тези да оценим икономичската ситуация на мястото, да направим всички проучвания и изчисления за всичко необходимо, най-добре е и сами да го купим или поръчаме, и дадем нужните съвети за бъдещата дейност.

Ето това е едно перфектно „цялостно решение“.

Точка номер ‘1’ по-горе е от решаващо значение.

Точно противоположното имаме през последните две седмици, в същия географски район на света: семейство от 14 души, в което всички отказват да работят, въпреки крайната мизерия в която са и сериозните разговори, които проведохме с готовност за „цялостно решение“, от наша страна. Разбира се разговори, след като нуждите от първа необходимост бяха задоволени: храна, вода, дрехи и покриване на някои такси. Просто усилията, които полагат тези хора, са близки до „нула“.

Защо тогава го правя? Защото знам, от собствения си живот, че всеки има право на още един „шанс“. Но също така знам, че селските стопани сеят само в плодородна почва – противното е загуба на време и ресурси.

Бог има безбройни решения за всички, за да намерят своя път към Дома. За тези от нас, с достъп до компютър и Интернет – „Spiritual Treasures – Final Edition“ http://www.kriyayoga.com/Spiritual_Treasures.html