SEO Одит – анализ на сайт

1
Добави коментар
zoran120976
zoran120976

SEO Одит – анализ на сайт

За да бъде един сайт добре оптимизиран, необходимо е първо да му се извърши SEO одит. За тази цел се прави пълен анализ на сайта – набор от действия за събиране на нужната информация, която по-късно ще бъде от полза за позиционирането на сайта в уеб браузърите (търсачките). Изследват се всички важни данни, след което се дават наставления какво трябва да се запази, добави или коригира.

Нашият екип използва само SEO техники, които са приложими на съвременните уеб сайтове, вземайки под внимание структурата на сайта, неговият код, линк билдинг, текстовото му съдържание и използвания снимков материал, приемайки ги за основен фактор. Когато анализираме определен сайт, ние винаги мислим за бъдещото му оптимизиране, поради факта, че алгоритмите на търсачките често се менят и всички дейности по SEO оптимизацията, които са били актуални миналата година, тази може съвсем да са се изменили, при което оптимизирането на един сайт би се дефинирало по съвсем различен начин. Нашата цел е сайтът да бъде така подготвен, че при бъдещото му оптимизиране да заеме добра позиция при класирането в резултатите на търсачките.

Когато се прави SEO одит на един сайт, могат да се разделят две основни направления за анализ – On page и Off page.

В On page влиза разглеждането на цялата вътрешна структура на сайта – проверка и валидност на кода, изследване на съдържанието, вътрешните линкове, които свързват страниците на сайта, anchor текста, всички тагове и заглавия на текстовете и на изображенията в сайта.

При Off page се проверяват външните линкове, водещи към сайта, позицията и класирането в търсачките, интернет маркетинга, дали има дублиращо съдържание с други сайтове, анализ на конкуренцията, както и всички останали фактори, които влияят на сайта ви.

Колко струва един SEO одит и какво включва?

WebniMe ви предлага безплатен SEO одит, който не струва нищо! За него трябва да ни предоставите само основна информация, без достъп до сайта и след като го анализираме ще ви бъде извършен кратък устен отчет.

Ние предлагаме още и платен SEO одит, който за разлика от безплатния ще ви предостави цялата информация, свързана със сайта ви. За него вече ще ни бъде нужен достъп до админ панела. Услугата се заплаща в зависимост от големината на сайта. Цената е в границите от 400 до 800лв с включено ДДС и се заплаща еднократно.

Извършва се за период от 15 до 20 работни дни, през който изготвяме подробен отчет с препоръки за промяна и конфигурация на сайта. SEO одитът включва пълен и подробен анализ на сайта, а именно:

Проверка и мониторинг, посредством различни уеб инструменти. проверка за откриване на проблеми с хостинга и бързината на зареждане на сайта;анализ на кода и базата данни;изследване на текстовото съдържание на сайта – дали съдържа ключови думи и фрази, мета описания, мета етикети, H заглавия, alt тагове и т.н.изследване за дублирано съдържание и грешки;търсене на проблеми в структурата на сайта и представянето на информацията;валидация на HTML кода;мониторинг на сайта ви през Google Webmaster Tools;определяне на PageRank; Проверка на SEO състоянието. проверяваме позициите на сайта ви в Google, Bing и Yahoo по избрани от вас 50 ключови думи и фрази;изготвяме списък с всички входящи линкове към вашия сайт (backlinks) и дали са dofollow/nofollow;откриваме дали вашият сайт съдържа опасни линкове – това са високорискови входящи линкове от опасни или наказани сайтове, които могат да доведат до наказание от Penguin алгоритъма на Google, унищожавайки позициите ви или заличавайки ви напълно от резултатите в уеб браузъра;проверяваме броя индексирани страници и съотношението на страниците в основния към вторичния индекс;инсталираме брояч за оценка на генерирания трафик към сайта ви; Определяне на конкуренцията. изготвяме списък със 100 от най-ефективните ключови думи и фрази за вашия сайт, правим оценка за средния им брой търсения месечно за последната година и вида на конкуренцията (слаба, средна, висока);изготвяме списък с 10 конкурентни за вас сайтове в интернет пространството (според вид бизнес, дейност, продукти или др.);отчитаме позициите на тези конкурентни сайтове според 10-те най-търсени ключови думи или фрази, отнасящи се за дейността на вашия сайт;извършваме SEO анализ на конкуренцията ви и проучване на техните сайтове – изследваме авторитетността на техните сайтове, правим анализ на съдържанието и откъде конкурентите ви получават линкове, изготвяме оценка за броя и статистическата тежест на линковете;

При платения SEO одит изготвяме подробен писмен отчет на клиента, съдържащ диаграми и инфографики.